Piknik nasıl yapılır?

Yanınıza gerekli olan her şeyi aldıktan sonra piknik alanına gidip kendinize güzel yer seçin ve tatilinizin keyfini çıkarın....

 

Türk kültürünün en ehemmiyetli etkinliklerinden biri piknik yapmaktır. Hassaten bahar ve yaz mevsimlerinde haftasonlarının vazgeçilmezleri arasında yer bulur. İster aileniz ile ister iseniz arkadaşlarınız ile hem temiz havanın tadını çıkarabilir aynı zamanda bolca eğlenebilirsiniz. 

Yanınıza gerekli olan her şeyi aldıktan sonra piknik alanına gidip kendinize güzel yer seçin ve tatilinizin keyfini çıkarın.

Eğer mangal yakacaksanız marketlerde satılan tek kullanımlık mangallardan alabilirsiniz. Ama onlar ebat olarak biraz küçük olur. İster iseniz kendi mangalınızı yanınıza alırsınız. Bunu yapmak için yanında kömürünüz, tutuşması için çıralarınız ve çakmağınız da kesinlikle olmalıdır. Kendi zevkinize göre et tercihinizi ya bir kasaptan veyahut marketten alabilirsiniz. Etlerinizin pişirimi için gereken maşa ve mangalı yelleyebilmek için gereken aparatı da unutmamak gerekmektedir. Mangalınızın yanına salata malzemesi ve soslarını unutmayın. Devamında temizliğinizi yapabilmek için çöp poşetleri, peçeteler de yine beraberinizde bulunması gerekenlerdendir. 

Pikniğe gitmeden önce nereye gidileceğinin kararlaştırılması gerekilmektedir. Her şehirde kesinlikle piknik alanları yer alır. Bu alanlardan birine karar verince gelelim piknik sepetinizi hazırlamaya. Piknik sepetinizin içinde muhakkak kişi sayınızdan birkaç sayı fazla çatal, kaşık, bıçak, yemek tabağı, servis tabağı, çay bardağı, su bardağı, çay kaşığı, baharat, tuz, şeker, sofra örtüsü, gidilecek yere göre yere oturabilmek için serilebilecek kilim alınması gerek birinci derece ihtiyaçlardandır. Yapılacak olan piknikte mangal yakmak istemiyorsanız yalnızca kahvaltı amaçlı gidecekseniz gitmeden önce evinizden plastik kaplar içine peynirinizi, zeytininizi, reçelinizi alabilirsiniz. Yumurta ve patates haşlayabilirsiniz. Yeşillik, domates, salatalık, biberi yıkayıp yine bir poşetin içine koyabilirsiniz. İsteğe göre patatesi haşlama olarak değil kızartma olarak da yapabilirsiniz. Yine önceleri patlıcan, biber, kabak kızartabilir ve bunların hepsini karıştırarak bir kaba koyabilirsiniz. Köfte yaparak kızartabilir ve onları ekmek arası yaparak sarıp yanınıza alabilirsiniz. Zeytinyağlı sarma veyahut dolma da piknik sofranızda göz dolduracaktır. Bunların haricinde isteğinize göre her çeşit tatlı yahut tuzlu hamur işleri yapabilirsiniz. Çayınızı ister termos ile önceleri demleyip götürebilirsiniz. İster iseniz yanınıza küçük tüpünüzü alarak kendi çayınızı kendiniz de demleyebilirsiniz. Tabii bunu yapmak için çaydanlığınızı almanız gerekecektir.

 
 
 
 

Dilerseniz bir sonraki makalemiz olan Pişmiş et nasıl saklanır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?