Sucuğun bozulduğu nasıl anlaşılır?
Sevilen ve önemli besin kaynakları arasında sucuk gelir. Çeşitli biçimlerde bulunan sucuğun günün her öğününde tüketmek mümkündür. Su...
Sevilen ve önemli besin kaynakları arasında sucuk gelir. Çeşitli biçimlerde bulunan sucuğun günün her öğününde tüketmek mümkündür. Sucuktan tost yapılmış olması, yumurta ile kullanılması veya kuru fasulyeye yan malzeme olarak eklenmesi mümkündür. Oldukça değişik şekillerde tüketilen sucuğun dikkatli olunması gerekli olan çok önemli tarafı sağlıklı tüketimidir. Sucuklar bozulmaya müsait besinlerdir. Bu sebeple sucukların bozulup bozulmadığına hayli dikkat edilmelidir. Sağlıksız bir biçimde tüketildiğinde insanlar için problem yaratabilmektedir. Sucuk hangi şartlar içinde bozuk olduğu çok güzel bilinmeli ve tazeliğinin kaybetmiş bozuk sucukların tüketiminden kaçınılmalıdır.
Sucuğun bozulduğunu anlamanın yolları nelerdir?
Sucuğun kendi has baharatlı bir tadı vardır. Eğer sucuk zaman içinde kendi lezzetinin dışına çıktıysa ve hafif biçimde ekşime tatları veriyorsa sucuk tüketilmemelidir. Buna ek olarak tadı ile benzer paralelde sucuğun kendine münhasır kokusu bulunur. Bozulmaya başladığı zaman kokuşmaya ve rahtasız edici olmaya başlar. Bu sucuğun çürüyüp kötü koku çıkarması sonucu gözlenmektedir. Böyle bir hal gözlendiğinde de mutlaka sucuk tüketimi yapılmamalıdır.
Ek olarak sucuğun bozulduğunu dış görünüşü ile de anlamak mümkündür. Dış kısmında yapışkan bir tabaka oluşumunun gözlenmesi sucuğun bozulduğuna işarettir ve bu halde tüketilmemesi sağlık yönünde tavsiye edilir.
Sucuğun üstünde yeşil renk oluşumu fark edildiği anda sucuk muhakkak tüketilmemelidir. Çünkü en ufak bir yeşil renk belirtisi sucuğun bozulduğunu işaret etmektedir. Bu hal mantarların küflenme yapması sonucu ortaya çıkmaktadır.