En sık yapılan 10 fitness hatası

İşte devamlı yapılmış olan fitness hataları!...

 

Sağlıklı ve zinde kalmak için yapılmış olan egzersizlerin farkında olmadan yapılmış olan hatalarla, faydadan çok zarar getiriyor.

İşte devamlı yapılmış olan fitness hataları!

3. Sadece kardiyo yapmanın yeterli olacağını düşünmek

Birçok kimse böyle düşünüyor. Ama gerçekler çok çok değişik. 30 yaşından başlayarak vücudumuz kas kaybetmeye başlar. Vücut geliştirme, kasların inşa metabolizmasını arttırır ve daha çok kalori yakımını sağlamaktadır.

8. Yetersiz çalışmak

Hafta içinde yalnızca 2 gün egzersiz yaparak hedeflerinize ulaşamayacağınız gibi kendinizi son derece güçsüz ve tükenmiş hissedersiniz.

10. Soğuma ve toparlama egzersizlerini yapmamak

Kalbin normal düzeyine inmesi 5 ile on dk arasında sürer. Egzersizi aniden bırakmak kaslarda biriken laktik asitin atılamamasına ve kas ağrılarına neden olur. 

4. Spor aletlerini yanlış kullanmak

Örnek vermek gerekirse koşu bandının üstüne eğilerek koşmak egzersizden yeteri miktarda fayda sağlayamadığınız anlamına gelir. Bu makinelerin herhangi birinde çalışırken, omurganın yeterli desteği alabilmesi için hep dik durulması gerekmektedir. Ağırlık makineleri bütün şekil ve boyutlarda insanlar için üretilir. Etkili sonuçlar almak ve yaralanmaları önlemek için her kullanımda ayarlanmalıdır

9. Soğuk kasları esnetmek

Esneme hareketleri sürekli egzersizin nihayetinde yapılmaktadır. Isınmamış vücutta yapacağınız esneme hareketleri kas çekmesinden yırtıklara kadar ciddi problemlere yol açabilir.

 

1. Isınmadan egzersize başlamak

Isınma hareketlerini yapmadan egzersize başlamak yaralanma risklerini arttırır. Hassaten ağırlık kaldırmadan önce ısınmamak, kasların yırtılmasına neden olarak uzunca bir zaman çalışamamızla sonuçlanabilir.

2. Yetersiz sıvı tüketmek

Kaslarımızın büyük bir bölümü sudan oluşur. Yeteri miktarda su içmemek kas spazmlarına ve ağrılarına neden olur. Susamış bir biçimde egzersize başlamak, egzersizler sırasında kaybedeceğiniz suyla birleştiğinde vücuttaki sıvı dengesinin bozulmasına yol açar.

7. Sürekli aynı program ile çalışmak

Düzenli programın ne zararı olabilir? Ayı hızla gidiyor, benzer hızla çalışıyor ve benzer kasları güçlendiriyorsunuz. Güçlenen ve şekil alan kaslar daha az enerji harcar ve daha az kalori yakar.

6. Güçlendirme hareketlerini abartmak

Ağırlık kaldırma egzersizlerini çok fazla tekrarlamak kan basıncını çok hızlı halde yükseltir ve eklem yaralanma riskini arttırmaktadır.

5. Ağırlıkla yürümek

Kardiyo egzersizlerinin gücünü arttırmak için ağırlıkla yürümek iyi bir yöntem gibi görünse de daha az adım atmanıza neden olur. Ağırlığa bağlı olarak öne doğru eğilmek ayak bilekleri üstünde gerilmelere ve stres kırıklarına neden olabilir. Bunu önlemek için güçlendirme ve kardiyo egzersizlerini ayrı ayrı yapmalısınız.

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Kalp sağlığı için ideal egzersizler adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?