Akvaryum balığı yemleri

Akvaryumun orta kısmında yüzen balıklar için kullanılan yem çeşididir. Bu yemler dibe doğru yavaşça batarlar....

 

Günün stresinden bizi uzaklaştıran güzel hobilerden biri de akvaryumda balık bakmaktır. Çocuklarımız için sorumluluk duygusunun gelişmesinde önemli etkendir. Evimiz için güzel bir dekor oluşturmaktadır. Akvaryumda tür tür balık bakabiliriz. Akvaryum balıkları sağlıklı ve uzun yaşamak için vitamin, mineral elementlerle zenginleştirilmiş beslenmeye ihtiyaç duyar.

c) Granulat Yemler

Akvaryumun orta kısmında yüzen balıklar için kullanılan yem çeşididir. Bu yemler dibe doğru yavaşça batarlar.

e) Sivrisinekler Larvaları

Özel olarak yaz gibi aylarda sulak yerlerden kolay bir biçimde toplayabileceğiniz bir yem. Yavru balıkların beslenmesinde çok verimli.

 Unutmayın, hiçbir yapay yem, markası ve kalitesi ne olursa olsun canlı yemin yerini tutamaz.

e) Doğal Yemler

Sinek larvası, arteima, karides vb. canlı yemlerin kurutulmuş şeklidir. Protein değeri hayli yüksektir.

Peki bu balıklar için hangi yemleri kullanmalıyız?

d) Tablet Yemler

Akvaryumun dibine hızlı biçimde batan ve suyun dibinde yavaşça eriyen yemlerdir. Çöpçü ve vatoz gibi balıkların beslenmesinde münasip yemlerdir.

b) Artemia Salina

Özel olarak larva iken bütün balık çeşitlerinin yavrularının beslenmesinde kullanılabilmektedir. Akvaryuma bir hastalık taşımazlar. Erişkin Artemia’lar Ciklitler için en ideal yemlerdendir.

Akvaryumda kullanılacak yemleri ikiye ayırabiliriz

1. Kuru Yem Çeşitleri

 

a)

Yaprak Yemler: Yaprak yemler su üstünde duran yemlerdir. Japon balığı ve canlı doğum yapan Lepistes gibi balıkların beslenmesinde kullanılırlar. İçeriği bitkisel yemlerdir.

c) Su Piresi

Özel olarak yağmurlu mevsimlerde toprak altındaki su birikintilerinden temin edilen su piresi bütün balıkların keyifle yediği bir yemdir. Balıkların renklerinin parlaklaşmasını sağlamaktadır.

2) Canlı Yemler

a) Tubifeks

Canlı yemlerin en bilineni Tubifeks kurtlarıdır. Kullanıma dikkat edilmeli. Yaşama alanları sebebi ile akvaryuma hastalık taşıyabilirler. Ciklitlerde kullanılması münasip değildir.

b)

Cips Yemler: Cips yemler suyun yüzeyinde birkaç saniye duran ve daha sonrasında yavaşça dibe çöken yemlerdir. Ciklitler ve tetralar için münasip olan bu yemler diğer balıklar için de kullanılabilmektedir.

d) Toprak Solucanı

Ciklit balıkları için farklı seçenek olabilir. Topraktan toplandıktan sonra solucanı öldürmeyecek kadar suda bir gün bekletin ve balığınız için münasip boyutlarda keserek balığınızı besleyin.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan Levrek nedir? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?