Hurma bebeklere nasıl yedirilir?

Çocukları hurmayla bebekken tanıştırmak ve beslenme alışkanlıklarına dahil etmek hayli yararlıdır. Genel açıdan bebekler 8 aylık oldu...

 

A, B ve C vitaminleri bakımından gayet zengin bir meyvelerden hurma 16 değişik minerali de içinde barındırır. Meyve, tam bir şifa kaynağı sayılır. Hurma vücudumuzu temizler, kalbi korur, kanser riskini azaltır, hafızayı güçlendirir, kandaki şeker oranını dengeler, gözleri kuvvetlendirir, kolestrole iyi gelir, cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır. Yüksek miktarda lif içermesinden ötürü kolay sindirilir ve sindirim sistemini korur.

Çocukları hurmayla bebekken tanıştırmak ve beslenme alışkanlıklarına dahil etmek hayli yararlıdır. Genel açıdan bebekler 8 aylık olduğunda hurma tüketimine başlatılabilir. Ama bebeğe hurma verilmeye başlanmadan önce bir doktora danışılması tavsiye edilir. 

Hurma bebeklere aşağıdaki şekillerde yedirilebilir:

Hurmanın tüm bu etkilerinin yanında ek olarak çocuk gelişimine katkı sağlamak gibi bir faydası da bulunmaktadır. Hurmanın içindeki demir kansızlığa, fosfor ve kalsiyum da kemik gelişimine yardım etmektedir. Antiseptik özellikleri hasebiyle yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlamaktadır 

Salepli Hurmalı Muhallebi

Malzemeler

Yapılışı 

Hurmalar yıkanır. Çekirdekleri çıkartılıp doğranır. Diğer malzemeler de eklenip karıştırılarak pişirilir. Pişince çatal kullanılarak hurmalar tam olarak ezilerek bebeklere yedirilir.

Rafine şeker tüketimi yerine hazırlanan yiyecekler hurma ile tatlandırılıp daha sağlıklı tüketim alışkanlığı benimsenebilir. Ek olarak bebek ve çocuklara misal olunmalı ve beslenme alışkanlıklarını doğru edinmelerine yardım eden olunmalıdır. Böylece hem daha sağlıklı kişiler yetişir aynı zamanda obezite riskine karşı önlem alınmış olur. 

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Muz bebeklere nasıl yedirilir? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?