Reçel nasıl saklanır?

Bunların haricinde reçelinizin pişerken çok fazla köpürmesinden şikayetçi iseniz kaynamaya başlayınca küçük parça tereyağı atabilirsi...

 

Son dönemlerde hazır besinlere alışmış olsak da, ev yapımı ürünlerin yerini asla tutamazlar. Hazır aldığımız reçeller kendi ambalajları üstünde saklama koşullarını belirtir, fakat evde yaptığınız reçelleri nasıl saklamanız gerektiğini biliyor musunuz? Unutmayın ki evde kendi hazırladığımız besinlerin yapılış kısmında ki ölçüleri kadar; ardından saklamamız için gereken olan ayrıntıları da raf ömrünün uzun olması için bize yardım edebilir.

Serin ve Karanlık Yerlerde Saklayın

Bunların haricinde reçelinizin pişerken çok fazla köpürmesinden şikayetçi iseniz kaynamaya başlayınca küçük parça tereyağı atabilirsiniz. Şunu da ilave edelim ki köpürmeyi azaltan bu tereyağı parçası, reçeliniz pişip, soğuyup, yeme kıvamına geldiği zaman üst tabakasına yandan eğilip baktığınızda yağ zerreciklerinin görünmesine de neden olabilir. Merak etmeyin, reçelinizde tat ve koku bırakmaz, kışlık reçelleriniz hazır, afiyet olsun.

Kavanozlar ışık görmeyen, aşırı sıcak olmayan havadar yerlerde muhafaza edilmelidir.

Eğer reçelinizin küflenmesini istemiyorsanız mutlaka yapımı esnasında metal kaşıkla karıştırmayın. Kimyevi etkileşimler sonucu reçelinizin raf ömrü azalabilir. Bu reçelin sağlıklı olması için de muhakkak dikkatli olunması gerekli olan bir ayrıntıdır.

NOT

 Şekerlenen reçellerinizi sakın atmayın! Kavanozunuzu sıcak su dolu bir kapta bekletin. Şekerler eridikten sonra kavanozu çıkarıp kurulayın, reçeliniz tekrar yenilebilir hale gelmiştir.

 

Kavanoz Hava Almamalı

Yaptığınız reçelin daha uzun ömürlü olması ve şekerlenmemesi için, içerisinde hava kalmadığından emin olup kapağı yere bakacak halde ters çevirerek beklemeye bırakın. Bu vesileyle hem hava kabarcıklarını önlemektedir aynı zamanda kapağın sıkışarak hava almasını engellersiniz. Dilerseniz kapağını kapatmadan önce arasına koymak için hava almayana kağıtlardan edinip onları da kullanabilirsiniz.

Cam Kavanozda Saklayın

İlk başta, reçelin üzerinde meydana gelen köpüklerin devamlı alınması bilgisi çok da doğru değildir. Güzelce soğumadan önce yahut kaynadığı sırada suya batırılmış madenî bir süzgeçle alınırsa, reçelin suyu da azalmamış olur. Bu detayları da doğru şekilde uyguladıktan sonra muhakkak yapılmış olan reçelin tencerede soğumasını bekleyin. Daha sonrasında cam kavanozunuza dökebilirsiniz. 

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki makalemiz olan Bileklik nasıl yapılır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?