Vermut nasıl içilir?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere vermut diğer kokteyl yaparken yeterince fazla kullanılır. Özel olarak sek ve beyaz vermut en bilinen ...

 

Vermut,şarabın alkolle ve bazı baharatlar ile zenginleştirilmesiyle oluşmuş haif içimli bir içecektir. Kakule,tarçın,mercanköşk pelinotu gibi baharatlar vermut yapılırken kullanılan en bilinen baharatlardır. Vermut, kalitesiz ve içimi kötü olan ucuz şarapların kullanılması amacı ile bulunmuş bir içkidir. 18. yüzyılda İtalyanlar tarafından seri durumda üretilmeye başlamıştır. Vermut üretilirken, beyaz şarabın içine pelinotu ve diğer baharatlar katılır daha sonrasında alkol ve şeker eklenir. 1 litresinde asgari 100 ml şarap olabilecek biçimde üretilen vermut, daha sonrasında ıhlamurdan hindistan cevizine kadar çokca baharatla oluşan karışım içkiye eklenmek suretiyle vermut elde edilir. Vermut temel olarak 4 değişik çeşide sahiptir. Bunlar ekstra sek, kırmızı, beyaz ve rose Vermutlardır. Ekstra sek vermut, genel olarak kokteyl yaparken kullanılmaktadır. Buz, yeşil zeytin tonik, maden suyu gibi karışımlarla tüketilmesi önerilir. Kırmızı vermut, İtalyan vermut olarak da anılır. Bu tür çoğu zaman aperatif olarak kullanılmaktadır ve renklendirilmesinde karamel içermektedir. Beyaz vermut, Martini yaparken kullanılır. Rose vermut ise, daha fazla buy yahut gazoz eklenerek içilen kolay içimli bir çeşittir.

Kokteyl içinde

Yukarıda da belirttiğimiz üzere vermut diğer kokteyl yaparken yeterince fazla kullanılır. Özel olarak sek ve beyaz vermut en bilinen şekilde kullanılan çeşitlerdir

 

Aperatif olarak

Vermut kokteyl yapımının yanısıra yalnız olarak iştah açıcı olarak da içilebilmektedir. Hassaten kırmızı vermut bu tür içimlere uygun tercihtir.

Yemek Pişirme

Vermut içinde birçok değişik aromayı barındırdığından ve kolay bozulmadığından yemek yapımlarında tercih edilen bir içki çeşitidir.

Yemek Pişirme

Aperatif Olarak

Kokteyl İçerisinde

Vermut içimini de üç ana maddede sıralayabiliriz. Bunlar;

 
 
 

Bilginizi arttırmak için bir sonraki makalemiz olan Punch nasıl yapılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?