Siyatik nasıl geçer?

Siyatik ağrıları iki biçimde hissedilmektedir. Hafif olan siyatik ağrıları ve şiddetli olan siyatik ağrıları. Hafif olan ağrı kendini...

 

Siyatik, vücumuzdaki en uzun sinirin adıdır. Leğen kemiğinden başlamak suretiyle kalçadan geçmektedir ve her iki bacağa birden uzanır. Dizlere geldiği zaman ise ikiye ayrılır. Siyatik siniri bacağın alt bölgesindeki kasları kontrol etmeye yarar. Siyatik ağrısı hafif olabileceği gibi hayli yoğun bir ağrı biçiminde de hissedilebilir. Uyuşma, kas zayıflığı ve karıncalanam gibi olumsuzluklarla birlikte yaşanabilir.

Siyatik ağrıları nasıl geçer?

Bunlara ek olarak hastanın yaşına, cinsiyetine, kilosuna münasip fizik tedavive egzersiz programı da çok etkili ve sık denenen yöntemler arasındadır.

Siyatiğin temel tedavi yöntemi yatak istirahatidir. Hasta, uzun bir zaman yatmalı, bacaklarını ve genel anlamda bedenini dinlendirmelidir.

Hastanın ağrıları ekstra fazlaysa, hasta bu ağrılara dayanamıyorsa narkotik özellikli ilaçlar verilebilir. Buna da doktor belli bir zaman hastayı gözlemledikten sonra karar vermektedir. Hemen uygulanmaya başlayan bir tedavi yöntemi değildir.

Akupunktur tedavisi, siyatiğin iyileşme sürecini destekler niteliktedir. O nedenden dolayı hastaya yatak istirahati yanında akupunktur tedavisi de önerilmektedir.

Siyatik ağrılarında bacak kaslarının güçsüzlüğü durumu doğar. Bu hal da hastayı zorlar. Kasları güçlendirmek adına B1 ve B2 vitamini enjeksiyon yoluyla hastaya verilebilir.

Siyatik ağrısı fazla olanlar için bu ağrılarla baş etmek hayli zordor. Bu ağrıları azaltmak veya daha az acı vermesini sağlamak adına hastaya kas gevşeticiler verilebilir.

 

Yumuşak diyot ışın terapi yöntemi bu ağrıların hafifletilmesi için denen yöntemler arasındadır.

Siyatik ağrılarıyla baş edebilmenin başka bir yolu da bacaklara masaj uygulamaktır. Masaj hasebiyle bacaklarınızla birlikte vücudunuz da gevşer ve rahatlar.

Siyatiğin belirtileri nelerdir?

Kalçada uyuşmalaroluşması siyatik belirtileri arasındadır.

Belden başlayıp topuğa kadar yayılan ağrılar görülebilmektedir.

Benzer işi uzun saatler boyunca yaparsanız bacağın bütününde yoğun bir ağrı hissedersiniz.

Yürürken, ayaktayken veyahut oturur iken bacağınızın üzerinde devamlı bir ağrı olur.

Siyatik ağrıları iki biçimde hissedilmektedir. Hafif olan siyatik ağrıları ve şiddetli olan siyatik ağrıları. Hafif olan ağrı kendini devamlı hissettirirken şiddetli olan ağrı ara ara gelir hayli sancılıdır.

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Evde sırt kası nasıl yapılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?