Kulak kireçlenmesi belirtileri

Kulak kireçlenmesinin en temel belirtilerinden birincisi, kulak çınlamasıdır. Bununla birlikte, kulaklardan biri veyahut ikisinde gör...

 

İç kulağa ait olan kemik duvarının bozulmasıyla beraber, iç kulak girişinde yeni kemik meydana gelir ve bu kemikle beraber üzengi kemikçiği kireçlenip etkisiz hale gelir. Bu hale kulak kireçlenmesi denilir.

Kulak kireçlenmesinin en temel belirtilerinden birincisi, kulak çınlamasıdır. Bununla birlikte, kulaklardan biri veyahut ikisinde görülebilen ağır ilerleyen işitme kaybı da, kulak kireçlenmesinin temel belirtileri arasında yer alır. Kimi hallerde bir kulak diğerine oranla daha az duyabilir. Bu halde da kişinin uzman bir hekime görünmesinde yarar vardır. Daha fazla kuru, akıntı olmayan ve ağırsız işitme kaybı sorunlarıyla hastalık kendini belli etmektedir. Çok nadir görülse de kişi de hafif dengesizlik durumu de yaratabilmektedir.

Kulak kireçlenmesinin sebebi tam anlamıyla bilinmemektedir. Lakin yapılmış olan araştırma sonuçları nihayetinde kalıtımsal olduğu görülmüştür. Kulak kireçlenmesi durumu ağırlıklı olarak, 20 ile 40 yaş arasından görülür. Bununla birlikte erkeklere oranla kadınlarda daha sık görülebilen bir rahatsızlık olduğu bilinmektedir. Kulak kireçlenmesi eğer tedavi edilmezse çok ciddi boyutlara varabilen bir hastalıktır. İşitme kaybına yol açabilir.

Kulak kireçlenmesi eğer tek kulakta yaşanıyorsa, ortamdaki işitmede sınırlı bir kayba yol açmaktadır. Eğer her iki kulakta da var ise hem ortam işitmesinde aynı zamanda iletişimde ciddi kayıplara yol açmaktadır. Sonuç itibarı ile bakıldığı zaman kulak kireçlenmesi ciddi bir rahatsızlıktır ve vakit kaybeden uzman bir hekime danışmakta büyük yarar vardır.

 
 
 

Bilginizi arttırmak için bir sonraki konumuz olan Masala çayı nasıl yapılır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?