Uçuk nasıl geçer?
Son zamanlarda çokca hastalık için geliştirilen bitkisel tedavi yöntemleri de uçuk için uygulanan bir başka tedavi yöntemidir. Bu kon...
Uçuk, dudakta veya ağzın çevresinde meydana gelen kabartılardır. Uçuğa, “Herpes Simpleks” adıyla anılan bir virüsün neden olduğu bilinmektedir. Uçuk, bazen ağrıya neden olabilir. Ayrıca bazen ağız hareketlerini de kısıtladığı haller vardır. Peki, bu can sıkıcı yaraları iyileştirmek için ne gibi yöntemlere başvurmak gerekir? Uçuğun geçmesi için uygulanması gerekli olan yöntemlerden biri, tıbbi tedavi yöntemidir. Uçuk için özel üretilmiş kremler bulunur. Bu kremlerin hassaten Antiviral olanlarını kullanmak uçuğun daha çabuk iyileşmesini sağlayacaktır. Zira Antiviral olan uçuk kremleri vücudumuzdaki virüsleri yok etmek konusunda daha etkili olmaktadır.
Son zamanlarda çokca hastalık için geliştirilen bitkisel tedavi yöntemleri de uçuk için uygulanan bir başka tedavi yöntemidir. Bu konu üstünde çalışan çokca araştırmacı uçuğun tedavisinde kullanılması için bazı bitkisel yöntemlerin uygulanması gerektiğinden söz etmektedir.
2. karışım
Bir kabın içerisinde 2 su bardağı su ve kabuğu soyulmuş elma kaynatılır. Karışım kaynayınca düşük sıcaklıkta 8-10 dakika daha kaynatılır. Daha sonrasında karışım soğumaya bırakılır. Karışım ılıklaştıktan sonra uçuk üstüne uygulanmaktadır. Gün içinde 5-6 kez karışım uygulandığı halde uçuğun geçmesinde etkili olabilecektir.
Bitkisel karışımla uçuk nasıl geçer?
1. karışım
Mayıs papatyası ve 1 çay bardağı kaynar su karıştırılır. Bir zaman demlenmeye bırakılır ve soğuması beklenir. Karışım soğuyunca süzülür. Karışım hazır olunca gün içerisinde 3-4 sefer uçuğun olduğu bölüme temiz bez yardımı ile uygulanmaktadır. Uçuk kaybolana kadar bu uygulamaya devam edilir. Ek olarak bu karışım uçuktaki kaşıntıyı da gidermekte etkili olmaktadır.
3. karışım
Meşe kabuğu, ceviz yaprağı ve su karıştırılır. Az ateşte 15-20 dakika kadar kaynatılır ve ateşten alınır. Karışım ateşten alınınca bir çatal vasıtasıyla ezilir ve soğumaya bırakılır. Karışım soğuyunca uçuk üstüne uygulanmaktadır. Ek olarak meşe kabuğunun kanamayı durdurması da bilinen bir başka özelliğidir.