Martini nasıl içilir?
Karışımın yapılacağı kabın içine 6-7 damlayı aşmayacak kadar vermut konur ve koyulan vermutun kabın her yerine dağılması sağlanmaktad...
Martininin tarihi 1860’lı yıllara dayanmaktadır. En eski kokteyllerden biri olan martiniyi İtalyanlar keşfetmiştir. Beyaz şaraba şeker, alkol, karamel, baharat, su ve kokulu bitkililerin eklenmek suretiyle üretilmektedir. Martinide bulunan alkol oranı %15 - %20 arası farklılık göstermektedir.
Martini Nasıl Hazırlanır?
Karışımın yapılacağı kabın içine 6-7 damlayı aşmayacak kadar vermut konur ve koyulan vermutun kabın her yerine dağılması sağlanmaktadır.
Martini kadehi özellikle üretilmiş geniş ve sığ olan martini bardaklarında tüketilir. Kadehe konan karışımın içine çekirdeksiz yeşil zeytin eklenmek suretiyle servis edilir.
5cl bir cin karıştırma kabına eklenmektedir ve bir nebze da içine tuz atılarak karıştırılır.
Martini Nasıl İçilir?
Martininin bazı çeşitleri yeşil zeytin yerine, meyve kabukları kullanılarak servis edilmektedir. Zevkinize göre martininizi soğuk yahut oda sıcaklığında içebilirsiniz. Martini içkisinin içilmesi için gerekli olan özel sıcaklık derecesi bulunmamaktadır.
Martini içkisi her ne kadar sek içilen bir içki olduğu kadar cin yahut votka ile de tüketilebilmektedir. Martininin alkol derecesi çok yüksek olmayan bir içkidir. Lakin cin ve votka ile karıştırıldığında alkol derecesi yükseleceği için yavaş tüketilmesi gerekir.
Martini kendi özel cam bardağında içilmelidir. Martininizi bardağa koyduktan sonra içine bir iki adet kürdana batırılmış yeşil zeytin koyabilirsiniz.
Martini kendinden şekerli bir içkidir. Bu sebeple tatlılarla içilmesi tavsiye edilmez. Ek olarak asit oranı yüksek meyvelerle içildiği durumda mide bulantısı rahatsızlığıyla karşılaşma ihtimaliniz yüksektir.