Gebelikte cilt neden kurur?

Beslenmesini, karnındaki bebekle ortak yapmaya başlayan anne adayı için beslenmenin yetersiz geldiği hallerde organlar negatif etkile...

 

Takriben 40 hafta süren hamilelik macerasında farklılaşan hormonsal dengeler varolan fiziki özellikler üstünde bazı değişikliklerin oluşmasına neden olur. İnsan vücudunda bulunan östrojen ve progesteron hormonları hamileliğin vücut tarafından hissedilmesiyle beraber hızlı artış göstermektedir. Bu zaman zarfında bahsettiğimiz hormonların değişimi vücudumuzdaki çokca dengeyi değiştirir. Bu değişimlerin başında cilt kuruluğu gelir. Cilt kuruluğunu, tırnaktaki değişimler, cilt çatlakları, saç dökülmeleri izler. Fiziki değişimin yanında hormonların etkisiyle anne adayı psikolojik olarak da fazlasıyla etkilenir.

Beslenmesini, karnındaki bebekle ortak yapmaya başlayan anne adayı için beslenmenin yetersiz geldiği hallerde organlar negatif etkilenmeye başlar. Beslenme kaynaklı sıkıntıları minimum seviyede yaşamak için kesinlikle doktor tavsiyeleri alınmalı ve anne adayı hamilelik sürecinde normal beslenmesinden değişik beslenmelidir.

Hamilelik sürecinden etkilenen organlardan ilki karaciğerdir. Hamileliğin ilerlemesiyle beraber karaciğer bu süreç zarfında zorlanmalar yaşar. Hamileliğin ilerlemesiyle doğru orantılı olarak karaciğerdeki zorlanmalar da artarak devam eder.

Cilt kuruluğu yalnızca yüzde değil bütün vücutta kendini belli eder. Ayrıca giyinip soyunurken etrafa pul pul ve beyaz döküntüler uçuşur. Doğal yollarla kuruluk yatıştırılabilir.

 

Zorlanmanın ilk belirtisi olarak cilt kuruluğu oluşur. Karaciğer zorlanmasından oluşan cilt kuruluğu ciddiye alınmayacak, basit seviyede bir kuruluktur ve hamileliğin bitmesiyle beraber halime kadının cilt özellikleri normale döner. Cilt problemleri yalnızca cilt kuruluğuyla kalmayabilir. Kurulukla beraber cildimizde dökülmeler ortaya çıkabilir, bu dökülmeler pul pul dökülmeler halinde gözlenebilir.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan Hamilelikte cilt neden bozulur? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?