Ara öğünün faydaları

Başlıca Ara Öğünler...

 

Yapılan araştırma sonuçları gösteriyor ki sağlıklı kalmak için az öğün-çok yemek değil çok öğün-az yemek. Doğru bilinen yanlışların başında beslenmemiz ile ilgili olan konular geliyor. Bunlardan birisi de yemek yeme sıklığı ve yemek miktarı. Sağlıklı beslenmenin temel kuralı sık aralıkla az yemektir. Yapılmış olan araştırma sonuçları sık yemek yemenin metabolizmayı hızlandırdığından ötürü göbek kısmı yağlanmasını engellediğini ortaya çıkardı.

Sağlıklı beslenme için önemli görülen bir adımdır.

Kan şekerini kontrol eder.

Metabolizmayı hızlandırır.

Göbek yağlarını engeller.

Düzenli beslenmeyi sağlamaktadır.

Kilo vermeyi kolaylaştırır.

Başlıca Ara Öğünler

Hergün ana yemeklerden 2,5-3 saat sonra basit atıştırmalar yapabilirsiniz. Mide tam olarak boşalmadan yarım saat önce alacağınız basit öğünler ise yeme isteğini bastıracaktır. Ek olarak ara öğünlerde 100 kalorilik öğünler almak hipoglisemi ataklarını da bastıracaktır.

Ara Öğünün Yararları

Ana öğünlerden sonra genellikle 2-3 saat sonra yemek yeme isteği duyulur. Bu hal genellikle gece geç saatlerde her insanın başına gelir. Bu yeme içme isteğini kontrol altında tutabilen kişiler kilosunu kontrol altında tutabilirken bu isteği engelleyemeyen insanlarda göbek problemleri ortaya çıkabilmektedir. Uzmanlara göre bu istekleri kontrol altında tutmanın formülü ara öğünlerdir.

 

Yoğurt, ayran, süt, peynir

Dondurma, bitter çikolata

Tahıllı bisküvi

Kepek ekmeği

Bitki çayları

Sebze ve meyve

Kuru kayısı, fındık, ceviz 

Ara öğünlerin faydaları olduğu gibi düzensiz halde alınması bazı sorunlara yol açmaktadır. Saatlerinin düzensiz olması, çokça her besini tüketmek metabolizmayı hızlandırmak yerine düzensiz yağ oranını arttırır. Kilo almaya neden olur. Düzensiz uzun zaman besin alımı pankreası tetikler ve uzun bir zaman insulin salınımı problem yaratır. Bu halde da yağlanma artar ve metabolizma hızı azalır. Ek olarak ara öğünler yüksek kalori içermemelidir.

 
 
 

Bilginizi arttırmak için bir sonraki konumuz olan Tatlandırıcı nasıl kullanılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?