Mineral yağı nasıl kullanılır?

Mineral yağı, çokca yararlı özelliği bulunan renksiz ve kokusuz bir yağdır. Mineral yağı, yağlayıcı ve yumuşatıcı amaçlarla kullanıla...

 

Mineral yağı, çokca yararlı özelliği bulunan renksiz ve kokusuz bir yağdır. Mineral yağı, yağlayıcı ve yumuşatıcı amaçlarla kullanılabildiği gibi, ucuzdur ve raf ömrü uzundur. Mineral yağı kozmetik ürünlerinde ve diğer cilt bakım ürünlerinde sıkça kullanılan malzeme olmakla beraber, gıdada ve eczacılıkta kullanılabilmektedir mineral yağları bazı yemek ve laksatiflerde kullanılır. Şu an dolabınızda yahut kilerinizde bir mineral yağı ürünü yoksa, biraz edinmeyi düşünebilirsiniz. Mineral yağı, evde bulunabilecek değişik kullanımları olan, çok yönlü ve etkili üründür.

İhtiyacınız Olan Malzemeler

Pamuk

Temiz boya fırçası

Yumuşak temizlik bezi

Kulak temizleme çubuğu

Yapılacaklar

Yağ bazlı göz makyajınızı mineral yağı ile çıkarın. Kontak lens kullanıyorsanız, mineral yağı kullanmadan önce lenslerinizi çıkarın. Temiz pamuğa birkaç damla damlatın ve nazik bir şekilde makyajınızı silin. Gözkapaklarındaki makyajı ovarak çıkarmayın. Fazla yağı temizlemek için sonra yüzünüzü su ile yıkayın, mineral yağı gözenekleri tıkayabilir.

Kendi mobilya cilanızı kendiniz yapın. 2 bardak mineral yağı ve bir limonun suyunu katıştırın. Ahşabınızı parlak ve ışıltılı hale getirmek için yumuşak bezle karışımı sürün. Mineral yağı ahşabı nemlendirir.

Ahşap tezgahlarınızda koruyucu olarak kullanın. Yağ, ahşaba işleyecektir. Temiz boya fırçasıyla mineral yağını uygulayın ve yağı tezgaha eşit dağıtın. Ahşabı tümüyle yağ ile kaplamak için gerekliyse ikinci ve üçüncü katı sürün. Bir gece tezgahı kurumaya bırakın ve temiz bezle fazla yağı silin. Mineral yağı, vernik ve poliüretan cilalardan daha hızlı kurur ve daha az kokar.

 

Kesme tahtalarınızı kaplayın. Bu yap benzer zamanda ahşaba yemek kokusu sinmesini engeller. Ahşaba uygulamadan önce yağı biraz ısıtın. Yağı ocakta ısıtmayın, tavanın içine döküp sıcak su ile dolu bir kabta bekletin. Ahşap damarlarının yönüne doğru yağı sürün. Fazla kalan yağı silmeden önce ahşabın yağı emmesi için zaman tanıyın. Mineral yağını, sabun taşından yapılmış tezgahları koyulaştırmak için de kullanabilirsiniz.

Etiketlerden kalan yapışkanları temizleyin. Biraz mineral yağını temiz beze damlatın. Yapışkan kalıntıya sürün. Birkaç dakika yağı yapışkan yüzeyde bekletin ve sonra kalıntıyı ovarak çıkarın. Yağı temizlemek için alanı ılık ve sabunlu su ile yıkayın.

Kurumuş deri ayakkabıları yumuşatın. Önce ayakkabının görünmeyen bir yerine yağı sürerek test edin. Mineral yağı ayakkabının rengini etkilemezse, temiz beze biraz yağ damlatın. Ayakkabıları, deriyi eşit ölçüde yağ ile kaplayarak silin. Temiz ve yumuşak bezle parlatın. Bu işlemi hafif baskı uygulayarak ve küçük dairesel hareketler ile yapın. Mineral yağı su geçirmez deri ayakkabılar ve çantalar için de kullanışlıdır.

 

Paslanmaz çelik lavaboları, tezgahları ve eşyalarınızı cilalayın. Birkaç damla mineral yağını temiz ve yumuşak temizlik bezine damlatın. Derin ve lekesiz bir parlaklık elde edene kadar yüzeyi ovun.

Cildinizi yumuşak tutun. Bebek yağı nerdeyse yalnızca parfüm eklenmiş mineral yağıdır. Pamuğa biraz bebek yağı damlatın ve cildinize uygulayın. Bebek yağını başka şekillerde de kullanabilirsiniz. Sıkışmış fermuarlarınızı bebek yağı damlattığınız pamuk vasıtasıyla açın. Düğümlenmiş kolyeleri zincire bir damla bebek yağı damlatarak çözün. Gıcırdayan kapıları yağlamak için menteşelere sprey şişeyle sıkın.

 
 
 

İsterseniz bir sonraki konumuz olan Hangi vitaminler cilde iyi gelir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?