Dövme nasıl silinir?

İşlem bitince dövmenin su toplaması ve kabuk bağlaması normaldir. 1 hafta süre ile suya temas etmekten kaçınılmalı ve doktorun vermiş...

 

Hayli eski çağlardan beri süregelen dövme sanatı, hassaten son 30 yıldır gençlerin gözdesi durumuna gelmiştir. Çokca renk ve desende, türlü boyalar ile deri altına yapılmış olan dövmelerin artık silinme imkanı da bulunuyor.

Peki bu kalıcı dövmeler nasıl siliniyor?

İşlem bitince dövmenin su toplaması ve kabuk bağlaması normaldir. 1 hafta süre ile suya temas etmekten kaçınılmalı ve doktorun vermiş olduğu kremler düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.

Bu yöntemlerden en fazla tercih edilen lazer yöntemidir. Lazerle dövme silme işleminin başarılı olabilmesi bir çok faktöre bağlıdır. Dövmenin boyutu, rengi, ne kadar zaman önce yapılmış olduğu gibi nedenler, dövmenin ne kadar zamanda çıkacağını belirler.

Asgari 6 hafta sonra diğer seans için gidilir. Lazer makinesi dövme boyasını azıcık daha parçalar. Bir sonraki seansa kadar geçen zamanda boya vücudumuzdan atılmaya devam eder. Bu biçimde dövme gittikçe silikleşmeye ve gözden kaybolmaya başlar.

En kolay silinen renk siyah rengidir. 5 seneden daha uzun zaman önce yaptırılmış olan dövmeler daha kolay silinir. Kırmızı, yeşil gibi renkler ve yeni yapılmış dövmeler en zor çıkan dövmelerdir. Dövme silme seansının süresi dövmenin büyüklüğüne göre değişir. Örnek verilecek olursa, 5 cm büyüklüğünde bir dövmenin bir seansı, 10 dk kadar sürer. Seanslar arasında asgari 6 hafta olmalıdır. Siyah ve eski bir dövme 5-6 seansta silinirken, renkli ve yeni dövmenin silinmesi çok çok uzun sürebilir.

 

Lazer işleminde bir çok değişik makine kullanılabilmektedir. Bu makineler, dövme üstüne bir takım enerji ve ısı vermektedir. Lazer, deri altındaki dövme boyasına değerek, boyayı parçalara ayırır. Parçalanan boya 6 hafta süre içinde idrar ile vücudumuzdan dışarı atılır. Bu sebeple, lazer işleminin uygulanmasından başlayarak üç bütün gün çay, kahve, kola ve şarap gibi içecekler mutlaka tüketilmemeli ve bolca su içmeye özen gösterilmelidir. 6 haftasonu hariç diğer günlerde dövme her geçen gün solar. Bu işleme “fade out” denir.

Lazer ile dövme silme işlemi hayli can yakıcı bir işlemdir. Bundan dolayı doktorlar, silme işlemine başlamadan önce acıyı alıcı bir iğne veya krem kullanır. Bu uyuşturma işlemlerinin kullanılması zorunlu değildir. Kendine güvenenler uyuşturucu işlem uygulanmadan da dövmesini sildirebilir.

Dövme silmenin cerrahi yöntem, kimyevi yöntem ve fiziki yöntem olmak üzere üç değişik yöntemi vardır. Cerrahi yöntemde, dövme olan bölüm kazınarak, vücudumuzun başka bir yerinden alınan deri ile kapatılır. Kimyevi yöntemde türlü boyalar kullanılmaktadır. Fiziki yöntemde ise ışık dalgaları, yani lazer kullanılmaktadır.

Dövme sildirme işlemine çoğunlukla yaz bitmesinden sonra başlanmalıdır. Çünkü dövme sildirme işlemi devamında ve 6 haftalık seanslar arasında, dövmenin güneş ile temas etmemesi, deniz suyuna değmemesi gerekir.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan E-ticaretin dezavantajları adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?