Hesap makinesi nasıl kullanılır?

Hesap makinesi kullanmak öğrenciler için önemli kabul edilen bir beceridir. Öğrenciler büyüdükçe ve eğitimlerinde ilerledikçe, ileri ...

 

Hesap makinesi kullanmak öğrenciler için önemli kabul edilen bir beceridir. Öğrenciler büyüdükçe ve eğitimlerinde ilerledikçe, ileri matematik dersleri görecekler ve bu derslerde hesap makinesi kullanmak zorunda kalacaklardır. Bir kaç hızlı adımla bu aleti kullanmak öğrenilebilir.

Uyarılar & İpuçları

Tüm işlemlerinizi yapması için kendinizi hesap makinesine bağlamayın. Matematikte hesap makineleri önemlidir ama temel matematik işlemlerini hesap makinesi olmadan yapmanız da önemlidir. Sonuç olarak, matematikle ilgili sorunları çözerken her defasında beraberinizde hesap makinesi olmayabilir.

Talimatlar

Matematikle ilgili sembolleri öğrenin. Temel hesap makinelerinde bir kaç standart sembol vardır, bunlar toplama işlemine yarayan artı (+), çıkarma işlemine yarayan eksi (-), çarpma işlemine yarayan (x veya *), bölme işlemine yarayan ( ÷ ) ve eşittir (=) sembolüdür.

İşaretlerle gelişen işlemleri öğrenin. Eğer bölme işlemini anlamıyorsanız, doğru kullanamayacağınız için sembolü bilmenizin bir anlamı yoktur. Temel matematik ilkelerini öğrendikten sonra hesap makinesinde bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Hesap makinesinin düzenini öğrenin. Bir çok hesap makinesinde, sıfır düzenin en altında ortasında ve geriye kalan numaralar üçerli sıralar durumunda yukarı doğru yükselerek ilerleyecek şekildedir. Temel matematik sembolleri çoğu zaman numaraların sağ kısmında kalmaktadır. Yüzde (%) butonunu ve kare kök butonunu sembollerle birlikte bulabileceksiniz.

 

Daha çok matematik işlemi öğrendikten sonra grafik veya sistematik hesap makineleri kullanın. Bu hesap makineleri daha zor matematik işlemlerini gerçekleştirir ve daha fazla numarayla işlem yapabilmenizi sağlamaktadır. Türlü formüller öğrendikçe ve daha uzun sorunlar çözdükçe, grafik yahut sistematik hesap makineleri size daha fazla yardım eden olabilecektir.

 
 
 

Bilginizi arttırmak için bir sonraki makalemiz olan Ekmeğin küflenmesi nasıl önlenir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?