Dikiş nasıl alınır?

Kafaya atılan dikişler ise az daha farklıdır. Bunlar zımba gibi tel içerikli ipliklerdir. Bu nedenle bunları almak için, kesik uçlu L...

 

Bir yerinizde derin bir kesik oluştuysa, doktorun yapacağı ilk iş o bölümdeki kan akışını durdurmak ve dikiş atmaktır. Dikiş işlemi ürkütücü gelse de bilhassa dikişlerin alınmasından sonra oluşan mutluluk herkesçe bakidir.

Kafaya atılan dikişler ise az daha farklıdır. Bunlar zımba gibi tel içerikli ipliklerdir. Bu nedenle bunları almak için, kesik uçlu L halinde keskin makas kullanılmaktadır. Sonrasında küçük tel parçacıkları teker teker cımbız makasla çekilir.

Dikiş atılırken, iğne ve tıbbi dikiş ipi kullanılmaktadır. Bu tıbbi dikiş ipi, kumaş iplerine nazaran ağızdaki ve vücudumuzun diğer bölgelerindeki kir, nem, tükürük gibi kimyevi ve fiziki etkilere hayli sağlam olarak üretilmektedir. Dikiş atılacağı zaman ilgili bölüm uyuşturulmalıdır. Böylece yaranın büyüklüğüne göre birkaç adet dikiş atılabilir. Dikişler atıldıktan sonra doktorun öngördüğü 1-2 haftalık sürenin geçmesiyle dikişlerin alınması gerekmektedir. Bu işlem esnasında, ilk başta olduğu gibi uyuşturma yapılmamaktadır. Doktor her şeyden önce, dikiş ağızdaysa küçük ve ince, vücudumuzun diğer bölgelerindeyse yeteri miktarda keskin bir makas alır. Daha sonrasında atılan dikişlerden ucu görüneni yahut düğüm atılmış olan noktayı bu makas vasıtasıyla keser. Daha sonrasında cımbız ile benzer işlemi gören kesmeyen bir başka makas vasıtasıyla, kesilmiş olan dikiş ipinin ucundan tutar ve yavaşça çekerek dikişleri alır. Bu işlem esnasında canınız yanmaz fakat ip derinizin içerisinden geçtiği için korkabilir ve biraz da gıdıklanabilirsiniz.

 
 
 

İsterseniz bir sonraki makalemiz olan Vişne hangi vitaminleri içerir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?