Papyon nasıl yapılır?

Papyon, Fransızca kökenli bir kelime olup kelebek şeklinde çengelli iğne yahut bir lastikle yakaya tutturulan bir tür kravattır. Peki...

 

Tamamımızın evinde artan kumaşlar, eskiyen kıyafetler veyahut kullanılmayan malzemeler vardır. Bunları kendi el becerimizle yeni şekle dönüştürebilmek ve onları tekrar hayata geçirebilmek güzel geri dönüşümdür. Artan kumaşlardan yahut küçülen elbisenin kumaşından nasıl papyon yapabiliriz onu anlatacağım. Papyon nedir, bunun tanımını yapacağım ve sonrasında nasıl yapıldığını sizlerle paylaşacağım.

Papyon, Fransızca kökenli bir kelime olup kelebek şeklinde çengelli iğne yahut bir lastikle yakaya tutturulan bir tür kravattır. Peki papyon nasıl yapılmaktadır ve malzemeleri nelerdir şimdi onu anlatacağım.

 YAPILIŞI

Yapımı kolay olan bu papyonumuzu hem eski eşyaları atmayarak aynı zamanda tekrar hayata kazandırarak iyi bir iş çıkartmış oluyoruz. 

İyi günlerde kullanın. :)

Her şeyden önce cetvel kullanılarak ölçütüğümü 24X12 ölçülerinden bir parça kesiyoruz kumaşımızdan. Sonrasında kayış bölümünü oluşturcamak için 35X10.5luk başka bir şerit kumaş kesiyoruz. Orta noktasını buluşturması için 3X13.5luk bir kumaş daha kesiyoruz. İlk kestiğimiz 24X12'lik kumaşımızın ön yüzleri içiçe gelecek biçimde katlıyoruz,ortaya kare hali çıkıyor. Bu katlamanın sonrasında birleşen "uç" bölümleri dikiyoruz. Yan taraflar açık kalacak biçimde dikiyoruz. Diktiğimiz kumaşı ters çeviriyoruz ve dikiş kısmı tam ortaya gelecek biçimde ayarlıyoruz. Elyafımızı bu kare şeklinde olan şeklimizin içine koyup geri kalan kenarları dikiyoruz. Kenardan bir tarafı hafif içe kıvırarak dikersek şayet bu gizli dikiş olur ve daha güzel görünüme sahip olmasını sağlamaktadır papyonumuzun. Kare durumunda içine elyaf koyduğumuz papyonumuzun ana hatları hazırdır. Bu işlem sonrası her iki uçtan kıvırarak orta noktada buluşturuyoruz. Diğer kestiğimiz parçalarımızı benzer biçimde uzun durumda katlayarak dikiyoruz. Kare haldeki papyonumuzun ana hattını dediğimiz gibi ortadan kıvırıyoruz ve otam orta noktasındaki kıvrıma dikiş atıyoruz daha sağlam olması için. Artık papyonumuz bütünüyle şekillenmeye başlamıştır. 3X13.5'luk olarak kestiğimiz kumaşımızı papyonumuzun tam orta yerine dikiyoruz.Son olarakta papyonumuzun arka tarafına da 35x10'luk kumaşımıza agrafımızı veya çıtçıtımızı dikiyoruz sonra da bu uzun olan parçayı papyonumuzun arka tarafına tam uç noktadan dikiyoruz. Böylelikle papyonumuz kullanıma hazır duruma geliyor. 

 

MALZEMELER

Eskiyen kıyafetle,kullanılmayan kumaşlar veya yalnızca istediğiniz renk kumaş

Makas

Elyaf

Çıtçıt veya agraf

İp

Cetvel

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan Baş ağrısına iyi gelen bitkiler adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?