Çilek hangi hastalıklara iyi gelir?

İçerisinde barındırdığı vitaminler ve minareler vesilesiyle çok hastalığa da doğal çözümler getirmeye yardım eder. Yalnızca çileğin k...

 

İkbahar aylarından başlayarak çiçek açan çilek kırmızı ve pembemsi renkleriyle sofralarda yerini alır. Gülgiller ailesinden olan çilek meyve olarak tüketilebileceği gibi marmelat, reçel veyahut meyve suyu olarak da tüketilebilmektedir. Bu mükemmel meyvenin içerisinde çokca vitamin (B1, B2, B3, B6, C, E…) kalsiyum, protein, lif ve fosfor bulunmaktadır.

İçerisinde barındırdığı vitaminler ve minareler vesilesiyle çok hastalığa da doğal çözümler getirmeye yardım eder. Yalnızca çileğin kendisi değil yaprakları ve kökü de çok hastalığın çözümü için yardımcıdır.

Çilek, ağız sağlığı için önemli görülen bir meyvedir. Diş etleri konusunda bir sıkıntı var ise güçlenmesi için çilek yenebilir. Ağzın içerisindeki kötü bakterileri yok ederek ağız kokusunu önlemektedir. Ağız içerisinde oluşacak yaraları önlemektedir ve oluşan yaraların geçmesine yardım eder.

Bağırsak kurtlarının dökülmesine yardım etmektedir.

Ateşin yükseldiği hallerde çilek tüketilebilmektedir. Çilek yüksek ateşli hastalara iyi gelir.

Kanı temizleme özelliği olduğu bilinir.

Damar sertliğinin yanında karaciğer fonksiyonlarının düzenlenmesinde de yararlanılabilir.

Bilinen başka bir özelliği de damar sertliği olan hastalara iyi geldiğidir.

Şeker hastalarının korkmadan tüketebileceği meyvelerden bir tanesi de çilektir. 

Çileğin pek fazla bilinmeyen bir özelliği de sakinlik vermesidir. Sakinleştirici özelliği olan çilek bu vesileyle yükselen tansiyonun düşmesini sağlamaktadır.

 

Bağışıklık sistemi zayıfladığında çilek tüketilmesi tavsiye edilir.

Çileğin vücutta genel işlemi temizliktir. Kanı temizler, bağışıklık sistemini düzenlemede yardım etmektedir. Bunun yanı sıra bir de idrar sökücü özelliği bulunmaktadır. Vücutta yer alan zararlı maddelerin atılımını sağlamaktadır.

Çileğin yaprakları ve kökü de çay halinde tüketilerek çokca hastalığın iyileşmesine katkı sağlamaktadır. Taş ve kum dökülmesinde, böbrek ve mesanede oluşan rahatsızlıklarda veya yüksek tansiyonda yardım eden olarak çileğin kök ve yapraklarında oluşan çay içilebilir.

Eklem ağrılarında, eklem iltihaplanmalarında ve romatizmal hastalıklarda doğal yardımcıdır.

Çileğin yalnızca iç organlara değil cilde de yararı vardır. Cildi nemlendirir ve taze görünmesini sağlamaktadır.

 
 
 

Devam etmek için bir sonraki makalemiz olan Beyaz çay hangi hastalıklara iyi gelir? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?