İğde ile nasıl zayıflanır?

Türkiye'de hassaten Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölümlerinde iğde ağacı sürekli görülebilmektedir. Bu ağaç, karasal iklime sahip ...

 

Sert ve sarı bir deri ile beyaz, un durumunda ve mayhoş bir ete sahip olan iğde, İğdeciler ailesinin bir çeşidi olan bir meyvedir. Yetişme ortamı yönünden hiç seçici olmayan iğde ağacı, en verimsiz topraklarda bile yetişebilir. Kuraklığa dayanıklı bitki olması nedeni ile bitkinin bir çok çeşidi erozyonla mücadelede kullanılmaktadır.

Türkiye'de hassaten Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölümlerinde iğde ağacı sürekli görülebilmektedir. Bu ağaç, karasal iklime sahip çok ilde yetişir. Bu günlerde daha fazla bağırsak hastalıklarına iyi gelmesi ile bilinen iğdenin böbrek rahatsızlığı olan hastalar tarafından da bolca tüketilmesi uzmanlarca tavsiye edilir.

Omega7 asidi vücudumuza çokca yarar sağlar:

İğdenin çok önemli özelliklerinden biri zayıflatıcı etkisi olmasıdır. Bitkinin içerisinde yer bulan Omega 7 asidi kilo vermede en etkili olan bileşendir.

İğdenin kullanılışı

İğde bitkisinin meyvesi yenilebilir veyahut çiçekleri suda haşlanarak da tüketilebilmektedir. İğdenin meyvesi taze olarak yenebildiği gibi benzer zamanda kompostosu yapılarak da tüketilebilmektedir 

İğde devamlı ve yüksek ölçüde alındığı zaman başta karaciğer olmak üzere çok organa zarar verebilir, ayrıca yüksek oranda alınan iğde ölüme bile neden olabilir. Bu nedenden dolayı önerilen miktarlardan fazla tüketilmemesi gerekmektedir.

İnsülin seviyesinin düzenlenmesine yardım eden olur. Böylece kilo kontrolüne yardım eder.

 

Vücutta yağ biriminin olmasını engeller.

Yağ yakmayı kolaylaştırıp, vücutta oluşan yağ birikimine engel olur.

Hücre zarının fiziki ve duygusal stresten korunmasında önemli görülen bir rol oynar.

İğde ile vücudumuzun metabolizmasını hızlandırır. Böylelikle vücudumuzun insülin hassasiyeti artar. Bu halde vücut, glikozu yağ olarak depolamak yerine bu yağı enerjiye dönüştürür ve böylelikle depolanmayıp enerjiye dönüşen yağ kilo artışı olarak vücudumuza dönmez.

İğdenin diğer faydaları

Çiçeklerinin kaynatılıp ve sonrasında balla karıştırılıp içilmesi halinde egzama, öksürük ve bağırsak bozukluklarına iyi gelir.

İğde meyvesinin yenmesi mide bulantısına ve kusmaya iyi gelir.

İğde ishali durdurur.

Bitki Omega 7 yönünden gayet zengindir. Bunun sayesinde cildi nemlendirici ve onarıcı etkisi fazladır.

Vücutta kolajen üretimini arttırdığı için cildin seneler içinde esnekliğini kaybederek kırışmasını önlemektedir.

Çiçeklerini koklamak zihne kuvvet ve açıklık vermektedir.

Bağırsak bozukluklarını giderir.

Vücudumuzu korur ve güçlendirir.

 
 
 

İsterseniz bir sonraki makalemiz olan Sarımsak ile nasıl zayıflanır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?