Röfleli saça dip boya nasıl yapılır?
Ayda 1 – 2 cm uzadığı düşünülen boyalı saçların uçları ile saç dipleri arasında renk farklılaşması oluşur. Bu farklılaşmayı önlemek i...
Ayda 1 – 2 cm uzadığı düşünülen boyalı saçların uçları ile saç dipleri arasında renk farklılaşması oluşur. Bu farklılaşmayı önlemek için dip boyası yapılmaktadır.
Beyazların tutması için boyanın pek iyi yedirilmiş olması gerekir. İki taraflı ayna kullanarak saçta boya sürülmeyen yer bırakmamak en iyi sonuçlara ulaşmanız için püf noktadır.
Dip boya işlemi üç haftayla bir ay arası tekrarlanmalıdır. Dip boyadan önce saçlar ıslak yahut nemli olabilir. Lakin açık tonlarda boya yapılacaksa dipler kuru olmalıdır.
Röfleli saçlarda dip boyama yaparken en fazla dikkatli olunması gerekli olan unsur saç boyasının doğru renkte seçilmiş olmasıdır. Uçlardaki renkle çok fazla kontrast oluşturmayan bir dip rengi seçerek düzgün boyama yapılabilmektedir. Lakin buradaki çok önemli unsur, saçlar ne kadar uzamışsa boyayı da o kadar sürmek gerekmektedir. Böylece röflelere boyanın taşması önlenir ve dip boyanın rengi röflelere bulaşmamış olur.
Dip boyasının saça sürüldükten sonraki bekleme süresi 25 dk- 35 dk arasıdır. Dip boyası yapılacak saçın çok fazla bekletilmesi iyi değildir, çünkü saç derisine 1cm kadar yakın olan bölümünün rengi daha kolay açılır. Bundan daha uzun olan kısmı daha geç açılır. Bu da istenmeyen bir hal olan dip boyasında bant adı verilen çizgiyi oluşturmaktadır.
Dip boya yapabilmemiz için saçımızın uç tonuna göre boyayı seçmeliyiz. Açma derecesine göre bir ya da iki ton açılacaksa 20 volume oksidan, üç ton açılacaksa 30 volume oksidan, 4 ton açılacaksa 40 volume oksidan krem hazır olmalıdır.
Dip boyasını evde de hazır boyalar kullanılarak yapabilirsiniz. Bunlar bir biberon içinde hazırlanan boyalardır. Veya boyayı bir kase içinde hazırlayıp, diplere bir fırça kullanarak ince ince ayırarak sürmek yeterli olabilecektir.
Boyadığımız saçı yıkarken dibe sürülen boyanın uçlara gelmemesi gerekmektedir. Ne kadar dikkat edilirse edilsin bir nebze kaymalar oluşabilir. Bu kaymaları engellemek için, boya yapıldıktan sonra röfleye bir cila yapılabilmektedir.
Dip boyasının dikkatli sürülmesi röflelerin daha uzun zaman kullanılmasını sağlamaktadır. Eğer dip boyası sürülürken taşırılırsa röfleyi 2-3 ay uzamış görüntüye ulaştırmış oluruz. Bu yüzden de çok ince ve yalnızca çıktığı kadar sürülmesi çok önemlidir.