Ninjutsu nasıl yapılır?

Rakibe odaklanmak, zamanlama ve çabuk hareket etmeyi amaçlamaktadır....

 

Kelime olarak " Gizemli Sanat " anlamına gelen Ninjutsu, dövüş sanatı olarak değil savaş sanatı olarak bilinir. Feoda Japonya zamanı oluşturulan bir tekniktir lakin hangi tarihlerde bulunmuş olduğu tam anlamıyla bilinmemektedir. Tarihte bu teknik Ninjalar tarafından kullanılmıştır ve " Suikastçı " olarak adlandırılırlar. Kurallar Ninjutsu için yoktur. Kendini korumak ve kesin başarı Ninjutsu eğitiminde aşılanır. Asıl amaç kendini korumaktır. Ninjutsu bilen bir kişi karşısındakini felç edebilecek, kemiklerini kırabilecek teknikleri bilir. Gerçek anlamda Ninjutsu eğitimi veren bir yer yoktur. Çünkü ninjutsu'yu tam olarak öğrenmek isteyen birinin çok uzun zaman kendini buna adaması gerekir. Ninjutsu turnuvaları yapılmamaktadır. Çünkü kırıcı, yıkıcı ve öldürücüdür. 

Tai Sabaki  

Rakibe odaklanmak, zamanlama ve çabuk hareket etmeyi amaçlamaktadır.

Tai Jutsu

Jutai Jutsu

Kobu Jutsu

Tai Sabaki 

Ninjutsu'nun Kişiye Kazandırdığı Özellikler

Tehlikenin farkına varmayı, algılarınızın gelişmesini öğretir.

Sıkı bir disiplin sahibi yapar.

Zihin, vücud ve ruh dengesini bir tüm durumunda tutar.

Egodan uzak tutar.

Hayata değişik açıdan bakmayı sağlamaktadır.

Ninjutsu'da ilk kuşak beyazdır. Beyaz kuşak ile başlayan biri sınav nihayetinde başarılı olursa yeşil kuşak sahibi olabilir. Kendini geliştirip diğer sınavda başarılı olursa yeşil kuşağın ucuna siyah bir şerit bağlanır. İyi çalışırsa 6 ayda bir sınava girer ve başarı elde edip şeritleri 10'a tamamlarsa siyah kuşak sahibi olabilir. 5 senede disiplinli çalışan biri siyah kuşak sahibi Ninja olabilir.

 

Ninjutsu çalışan kişiler “ninpo" olarak adlandırılır. Ninpolardan erkek olanlara “ninja”, kadın olanlara ise “kunoichi” denir. Ninjaların kullandığı çok aletler vardır. En bilindik olanları ise şu şekildedir.

Tai Jutsu 

Zamanlama, refleks, hissetmek üç ana kuralıdır. Tai sabaki ile bağlantılıdır. El ve ayaklar birbiri ile koordineli olarak hareket etmektedir. 

Jutai Jutsu 

Yakın mesafeye girip mücadele etmek demektir. Aikido, ninjutsu, judo tekniklerini barındırır. Rakibin tutuşundan kurtulup, onu etkisiz hale getirmeyi amaçlar.

Kobu Jutsu 

Ninjutsu'da silahlı çalışmaya verilen tekniktir. Kılıç, sopa, nunchaku gibi aletlerle dövüşmeyi ve bunlara karşı savunmayı öğrenir.

Kusari Fundo

Metsubuşi

Yari

Kama Yari

Kusari Gama

  Ninjutsu dört temel bölümden oluşur:

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan Yürüyüş malzemeleri adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?