Evde çikolata nasıl yapılır?

Seve seve tükettiğimiz çikolatayı evde de yapmak mümkün. Evde çikolata yaparken kuvartür çikolata kullanıp hızlı sonuç alabilirsiniz....

 

Seratonin hormonunun salgılanmasını artırarak mutluluk duygusu veren çikolata, benzer zamanda çok romantik bir tatlı. Siyah üzümde bol ölçüde bulunan Resveratrol maddesi çikolatanın hammaddesi kakaoda da bulunuyor. Bu madde özel olarak beyin ve sinir sistemi üstünde çok etkili ve çok kuvvetli bir antioksidan. DNA hasarlarına engel oluyor, karaciğeri koruyor ve damar sertliğine engel oluyor.

Çikolata nasıl temperlenir?

Seve seve tükettiğimiz çikolatayı evde de yapmak mümkün. Evde çikolata yaparken kuvartür çikolata kullanıp hızlı sonuç alabilirsiniz. Kuvartür çikolata kullanmayıp kendi çikolatanızı yapmak istiyor iseniz da şu tarifi uygulayabilirsiniz:

Püf Noktaları

Malzemeler

Çikolatanın kullanabileceğiniz iç malzemenin (meyve, yemiş, vb.) üstünden veyahut kalıplardan akıp gitmemesi için asgari %70 kakao yağı barındırması gerekmektedir ve paket çikolatalar bu oranı korumamaktadır.

Kakao yağını eritin, üstüne pudra şekerini ekleyin, kakaoyu da ekledikten sonra hızlı bir şekilde çırpın ve pürüzsüz bir görüntü elde ettiğinizde ocağı kapatın. İstediğiniz kalınlığa uygun kabın tabanına yağlı kağıt koyup karışımı üstüne boşaltın ve buzdolabı içinde donmaya bırakın. Donduktan sonra parçalara ayırıp servis yapın.

Yapılışı

Her şeyden önce kullanabileceğiniz çikolatanın ısısını çok güzel dengelemeniz gerekiyor. Yani çikolatayı eritip, soğutup tekrar ısıtma işlemini yapmalısınız ve bu işlem “temperlemek” olarak anılır. Peki neden? Temperlenmemiş bir çikolata kullanırsanız üstünde gri tonlarda çizgiler oluşabilir, çikolatanız mat bir görüntü kazanır ve yediğinizde ağzınızda kum gibi bir tat bırakır. Temperlenmiş çikolata ise tam tersine daha parlaktır, yediğinizde ağızda eriyen ve düzgün tat bırakır.

 
 
 
 

Devam etmek için bir sonraki konumuz olan Fransız mutfağının özellikleri adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?