Bademcik ağrısı nasıl geçer?

Boğaz ağsına ek olarak gerçekleşen bu belirtiler var ise doktora başvurulmalıdır. Hastalığın şiddetine ve etkilediği alana göre antib...

 

Dışarıdan bulaşan bakteri ve mikroplara karşı vücut bir savunma mekanizması geliştirmiştir. Boğazdan solunum yolu ile vücudumuza girebilecek olası mikroplara karşı savunmada bademcikler görev alır. 

Boğaz ağsına ek olarak gerçekleşen bu belirtiler var ise doktora başvurulmalıdır. Hastalığın şiddetine ve etkilediği alana göre antibiyotik ve bol sıvı tedavisi önerilebilir. Çoğu zaman doktorlar tarafından antibiyotik verilir. Ama kişiler hastalığı hafif atlattığında antibiyotiği kesmeye karar vermektedir. Ama antibiyotik ilaç kutusu bitene kadar alınmalıdır. Bu vesileyle enfeksiyon tamamıyla ortadan kalkmış olur ve bir sonraki olası enfeksiyon süresi uzar.

Bademciklerin iltihaplanması sonucu ağrı oluşur. Bununla beraber diğer belirtiler:

Bademcik dilin arkasında bulunan lenf bezlerine denir. Vücudumuzu korumaya çalışan bademcikler ara sıra zedelenerek enfeksiyon kapmaya eğilimli olur ve şişmeye başlar. Özel olarak çocuklarda metabolizmanın daha zayıf olması ile görülme sıklığı artmış haldedir. Yaş ilerledikçe bu risk azalır, çünkü bademcikler küçülme eğilimine girer.

Hastalık süresince katı gıdalar yerine sıvı gıdalar alınması tavsiye edilir. En ehemmiyetli nedeni yutma güçlüğünü ortadan kaldırmaktır. Vücut yeterli seviyede vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamalıdır, bunu yapmak için taze sıkılmış meyve suları içilebilir ve sebzeler yenebilir. Boğazı tahriş edecek sigara, alkol, baharatlar, kahve ve kola gibi gıdalardan uzak durulmalıdır. Geçici yatak istirahati çok önemli adımlardan biridir çünkü yorgun düşen vücudumuzun dinlendirilmesi gerekmektedir. Boğaz kuruluğunun önlenmesi için dinlenilen odadaki nem dengesinin sağlanması gerekmektedir. Takriben bir hafta içerisinde kullanılan ilaç ve artı metodlarla şişliğin inmesi beklenir. Tersi halde hekime başvurulmalıdır.

 
 
 
 

İsterseniz bir sonraki konumuz olan Şeker hastalığı testi nasıl yapılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?