Bademcik iltihabı nasıl geçer?

Bademciklerin iltihaplanması genellikle çocuklarda görülmektedir. Çünkü çocukların bağışık sistemleri daha zayıf oldukları için virüs...

 

Bademcik vücudumuzun organizmalara karşı savaştığı bağışıklık mekanizmasının bir parçasıdır. Bazen bu sistemde görev alan bademcik bazı bakteri ve mikropları yok etmeyi başaramaz. Ve bunun nihayetinde iltihaplanır. Bu mikroplar, bakteriler bademciklerin büyümesine, iltihap birikmesine neden olurlar. Peki bademcik iltihabı nasıl geçmektedir?

Ağızda ilacımsı bir koku var ise bademcik iltihaplanmış demektir. Muhakkak doktora başvurulması gerekmektedir. Çünkü bademciğin tedavisinin gecikmesi diğer organlarda da bozukluklara yol açacaktır.

Boğazdaki ağrı kulağa vurup orada da ağrı yapıyorsa,

Yutkunurken zorluk çekiliyor ayrıca sıvı harici yemeklerde zorlanıyorsak,

Halsizlik, iştahsızlık, ateş çıkması v solunumda zorluklar var ise,

Bademciklerin iltihaplanması genellikle çocuklarda görülmektedir. Çünkü çocukların bağışık sistemleri daha zayıf oldukları için virüs ve bakterilerle savaşması güçtür. Boğazdaki her ağrı bademcik iltihaplanması olmayabilir. Bademcik iltihaplanmasının başlıca belirtileri;

Tedavi

Tedavide öncelik ağız bakımı olmalıdır. Ağız ve boğaz bakımı özenle yapılmalıdır. Gargaralar ile bu bakımı sağlayabilirsiniz.

Bademcik iltihaplanması bakteri kaynaklısı ise muhakkak antibiyotik kullanılmalıdır. Bu da fakat doktor önerisiyle yapılmalıdır. Çünkü bademcik iltihaplanması daima bakteriler ile olmayabilir. Antibiyotik yalnızca bakterilerin yok edilmesine yardım etmektedir. Başka türlü bir iltihaplanma ise antibiyotik faydalı olmayacaktır. Eğer antibiyotik kullanılıyor ise muhakkak düzenli şekilde kullanılmalıdır. Aralık verildiği zaman güçlü olan bakteriler direnç kazanırlar.

 

Kullanılacak ilaçların dışında bireysel olarak da yapılmış olması gereken bazı noktalar vardır. Bunlar:

Direnç kayboldukça sıvı tüketimi artacaktır. O nedenle çokça sıvı ve sıvı içeren gıdalar tüketilmelidir (c vitamini içeren portakal suyu, su vb). Çünkü vücut direncini ne kadar yüksek tutarsanız mücadele o kadar kolay olur.

Nefes almakta zorlanılacağı için kuru ortamlar tıkanıklığa neden olabilir. O neden ile nemli ortamlarda bulunulmalıdır.

Boğaz pastilleri kullanın. Bunlar nefes almayı kolaylaştırıp, ağrıyı hafifletir.

Tuzlu su bir takım bakterileri önlemektedir. O neden ile sürekli ağızı ve boğazı tuzlu suyla gargara yaparak temizleyin.

Vücut devamlı bakteri ve virüslerle savaşacağı için yorgun düşecektir. O nedenden dolayı iyi bir dinlenme evresi geçirin.

Not: Bademcik iltihaplanması bakteri içerdiği için bulaşıcıdır. Bu neden ile diğer insanlarla temas en aza indirilmelidir.

 
 
 

Bilginizi arttırmak için bir sonraki makalemiz olan Diş ağrısına hangi bitkiler iyi gelir? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?