Alışverişte para harcatan tuzaklar!

 Kullanılan müzikler de kimselerin alım kararlılığını destekleyen tarzda özelikle ve uzmanlarca seçilmektedir....

 

Çağdaş dünyada alışveriş çok geniş bir kitleye hitap ediyor. Hal böyle olunca alışveriş merkezleri kendilerince stratejiler geliştiriyorlar. Ayrıca bunlara “Para Harcatma Sırları” demek bile mümkün. Gelin sizin gözünüzden kaçan ama alışveriş merkezlerinin birer taktik olarak kullandıkları bu sırlar nelermiş bir göz atalım.

 Kullanılan müzikler de kimselerin alım kararlılığını destekleyen tarzda özelikle ve uzmanlarca seçilmektedir.

 İniş ve çıkış için tasarlanmış yürüyen merdivenlerin hepsi biri birinden uzaktır. Yürüyen merdivenlere ulaşmak için bile yol alır iken vitrinlere bakmak zorundasınız. Bunun sayesinde orada geçireceğiniz zaman uzamış olur.

 O dev binalarda hava hiç kararmaz, akşamın olduğunu, serinlik çöktüğünü anlayamazsınız.

Alışveriş merkezlerinde her şey zamanın siz sormadan akıp gitmesine yönelik tasarlanmıştır.

 Yine dükkanlarda kullanılan kokular insanları mutlu eder. Ortamda duyulan mutluluk yapılmış olan işin doğruluğunu teyit eder haldedir. Böylelikle alışveriş bir geçerli nedene daha dayandırılmış olur! Çünkü içeride devamlı çalınan ve “gezdiren müzik” içeriyi dışarıdan ayıran çok önemli özelliktir.

Hiçbir dükkanda saat yoktur.

Alışverişte para harcatan diğer tuzakta mekanın büyüsünü arttıran aynalardır. Ayna kullanımı dükkanlarda hayli yaygındır. Dikkat ederseniz tüm sütunlar aynalardan oluşur. Aynalarda olduklarından çok çok iyi görünen müşteriler kendilerini bu vesileyle mutlu hisseder. Meydana gelen pozitif enerji ise kişiyi alışverişe itmektedir.

 

Ayna-imge, imge-büyü, büyü-tüketim arasındaki bağ dahice kullanılmıştır.

Satılan malın üstündeki etiket hilesi de satış pazarlamasının bir taktiğidir. Ürünün üstündeki 50 TL insanlara fazla gibi gelirken 49,90 TL ürünü bir anda masum hale getirir. Bu vesileyle alışveriş tetiklenmiş olur ve hamle başarıya ulaşır.

Satışta kullanılan diğer hile de benzer üründe büyük olana yönlendirme taktiğidir. Örnek verirsek çamaşır suyunu düşünün: 1 litresi 5 TL, 2 litresi 9 TL olsun. Alıcı 2 litre olanı alırsa 1 TL kar edeceğini düşünür ve onu alır. Firma ise 1 litre yerine 2 litreliği satarak amacına ulaşmış olur.

Saydığımız bu küçük ayrıntılar birbirini tamamlamakta ve şahısların tüketime yönelik direnç noktalarını yumuşatmayı başarmaktadır.

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki makalemiz olan Kasko yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?