Obezite hastaları neler yemelidir?
Obezite hastalığı son yıllarda en sık rastlanılan bir hastalıktır. Düzensiz, dengesiz ve sağlıksız yiyeceklerle beslenilmesi sonucu o...
Obezite hastalığı son yıllarda en sık rastlanılan bir hastalıktır. Düzensiz, dengesiz ve sağlıksız yiyeceklerle beslenilmesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Bu hastalar fazla kilolarından kurtulmak için tükettikleri besinlere çok dikkat göstermelidir. Peki obezite hastaları neler yemelidir?
Kahvaltıda ek olarak bol bol tuzsuz olarak domates, biber ve salatalık da tüketilebilmektedir.
Yemeklerde ve günün içerisinde tüketilen besinlerde yağ ve tuz mutlaka kullanılmamalıdır. Ek olarak şeker tüketiminden de uzak durulmalıdır. Yağ, tuz ve şeker obezite hastalarının en büyük düşmanlarındandır.
Öğle ve akşam yemeklerinde yağsız ve tutsuz olmak koşuluyla sindirimi diğer besinlere göre daha kolay olan sebze yemekleri tercih edilmelidir.
Yalnızca beyazı yenmek suretiyle 1 adet haşlanmış yumurta tüketimi de sağlıklı beslenme adına yararlı olcaktır.
Gün içersinde mutlaka 2 ya da 2.5 litre su içilmelidir. Ek olarak yemeğe başlamadan önce 1 bardak su içmek yararlı olacaktır.
Kahvaltıdan sonra diğer öğünlerin tamamında ekmek tüketiminden obezite hastalığı bulunan insanların uzak durmaları gerekir.
Obezite hastaları sabah kahvaltılarında tam buğday yahut kepek ekmeği tüketmeye özen göstermeleri gerekir. Sabah kahvaltısında 1 veyahut 2 ince dilim tam buğday ya da kepek ekmeği tüketmeleri ekmek ihtiyacını karşılamak yönünden yeterli olabilecektir.
Obezite hastalığı bulunan kişiler ana öğünlerde çok fazla besin tüketmemek için devamlı ara öğünler yapmalıdır. Bu ara öğünlerde bolca meyve tüketilmelidir.
Kahvaltının vazgeçilmezlerinden olan peynirin yağsız ve tuzsuz olarak seçmek yararlıdır. Peynir yerine tuzsuz lor peyniri de tüketilebilmektedir.
İnsanların günlük olarak aldıkları enerjinin tükettikleri enerjiden fazla olması sonucu vücutta kalan ve yakılamayan enerji vücudumuza kilo olarak döner. Bu da zaman geçtikçe obeziteye sebebiyet vermektedir. Şu nedenle obezite hastalığı bulunan insanların her şeyden önce bir uzmandan yardım alması ve onun önerileri doğrultusunda bir diyet uygulaması gerekir.
Obezite hastalığı bulunan kimseler için yemeklerine dikkat ettikleri kadar gün içinde hareketsiz kalmamak da çok önemlidir. Uzmanların tavsiyeleri doğrultusunda türlü egzersiz hareketleri ve spor programları uygulamak obezite hastaları adına çok yararlıdır.
Obezite hastaları et ürünlerinden genelde uzak durmalıdırlar. Hafta içinde 2 ya da 3 kez haşlama olarak tavuk tüketebilirler.