Kivi nasıl yumuşatılır?

Fotoğraf: Justus Blümer...

 

Zengin besin değeri ve içindeki yüksek oranda C vitamini ile hemen her mevsim bulunabilen kivi sindirim sorunlarından soğuk algınlığı şikayetlerinin giderilmesine kadar onlarca faydaya sahip.

Kivi nasıl yumuşar?

Fotoğraf: Justus Blümer

Sebze ve meyveler toplandıktan sonra da oksijen almaya ve karbondioksit üretmeye devam eder. Bu süreçle birlikte meyve olgunlaşır ve yaşlanmaya başlar. Soğuk hava depoları, ortamdaki oksijen seviyesini azaltıp karbondioksit oranını yükselterek olgunlaşma ve yaşlanma sürecini kontrol etmek mantığıyla çalışır. 

Olgunlaşan kiviler toplandıktan sonra 4 aya varan sürelerle saklanabilir. Olgunlaştırma için tercih edilen en kolay yöntem kiviyi başka bir meyve ile birlikte saklamaktır. Kivi poşetinin içine birkaç adet elma ekleyin ve ağzını kapatın. 1-2 gün sonra kivilerin yumuşadığını göreceksiniz. Muz da benzer biçimde elma ile birlikte saklandığında olgunlaşma prosesi kısaltılmış olur.

Mevsiminde toplanan kivi, çok uzun zaman bozulmadan saklanabilen dayanıklı meyvedir. Çok meyvede olduğu gibi kivinin de besin değeri açısından çok önemli kısmını kabuğu oluşturmaktadır. Soyma sırasında kivi kabuğu ne kadar ince olursa olsun, besinler bakımından gayet zengin kısmı genelde çöpe gider. Bu halin önüne geçmek için kiviyi soymak yerine üst bölümünden kesip kaşık yardımı ile oyarak yiyebilirsiniz.

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Daktilo nasıl kullanılır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?