Kamburluk nasıl tedavi edilir?

Kamburluk eğer sonrasında kazanıldıysa orada tüm hata kişinin kendisindedir. Çünkü şahısların dik durmaya, dik oturmaya fazlası ile d...

 

Dünya üstünden en çok karşılaşılan ortopedik problemlerden birisi kamburluktur. Kamburluk sırt kemiğinin dışarıya doğru pozisyon alması ile ortaya çıkmaktadır. Daha fazla yaşı ilerlemiş kimselerde görülse de bilgisayar başında çok vakit geçiren gençler ile masabaşı işlerde çalışanlar kamburluk riskini taşırlar. 

Kamburluk eğer sonrasında kazanıldıysa orada tüm hata kişinin kendisindedir. Çünkü şahısların dik durmaya, dik oturmaya fazlası ile dikkat etmeleri gerekmektedir. Çocuklara küçük yaşlardan başlayarak bu konularda gereken uyarılar yapılmalıdır. Çünkü bu hastalığın kesin bir çözümü olmamakla birlikte insana çok acı ve zorluk yaşatan bir tarafı vardır.

Kamburluk derecesi 50 ile 60 arasında olanların yoğun bir egzersiz programı uygulamaları gerekmektedir. Eğer kamburluk derecesi 70 derece civarındaysa mutlaka fizik tedavi uzmanına başvurulmalı ve verilen bel korsesi veyahut bel desteği kullanılmalıdır. Kamburluk derecesi 70 derecenin üzerinde olanların ise cerrahi bir müdahale geçirmesi gerekebilir. 

Kamburluk kendisini 2 biçimde göstermektedir. Düz veya yana doğru olarak oluşan kamburluk kimi zamanlarda doğuştan da oluşabilir. Bu hastalığın kişiye vermiş olduğu en büyük zarar ise kan pompalanmasında meydana gelen değişiklikler ile solunum ve akciğer hastalıklarının yaşanmasıdır.

Kamburluğun tedavisine gelirsek bu fiziki sorunun ne bir ilaçla ne bir cerrahi yöntemle ne de egzersiz hareketleri ile tam anlamıyla tedavisi mümkündür. Dünyanın en zor fiziki sorunlarından biri olan kamburluk için sürekli biçimde yapılacak egzersizler ile sorunun daha çok ilerlemesinin önüne geçilir. Bu vesileyle solunum konusunda yaşanacak sıkıntıların önüne geçilir yahut sıkıntıların azalması sağlanabilir. Solunum sıkıntısı çekmeye elverişli olan kambur hastalarının muhakkak tütün mamüllerinden uzak durmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra yoğun ağrılar oluştuğunda ağrı kesiciler ile bu ağrılar yok edilebilmektedir yahut azaltılabilir. 

 

Kambur olup olmadığınızı anlayabilmek için her şeyden önce bir ortopedi uzmanına muayene olmalısınız. Kamburluğun tedavisi yalnızca ilaçla gerçekleştirilemez. Hayli ciddi bir hal olan kamburluk kendisini yolda yürürken sırt ağrısı, dik durmaya çalışırken yorulma ve benzeri haller ile belli eder. Bu belirtiler kamburluğun başlangıcından daha ilerisi olan hissedilme kısmına işaret eder.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki makalemiz olan Uzun boylular nasıl kaban giymeli? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?