Düdüklü tencere nasıl kullanılır?

Hassaten pişmesi uzun süren yiyecekleri pişirmede pratik olarak kullanılan ve pişirme süresini azalttığı gibi lezzetli yemek yapmanız...

 

Hassaten pişmesi uzun süren yiyecekleri pişirmede pratik olarak kullanılan ve pişirme süresini azalttığı gibi lezzetli yemek yapmanızı da sağlayan düdüklü tencere kullanımı gayet kolay olmasına karşın pek çok birey düdüklü tencereleri kullanmaya çekinmektedir. Gelin düdüklü tencere kullanımına hep birlikte bakalım.

Ateşin altını 30 saniye kadar daha harlı bırakınız.

İlk başta yemeğinizi ister çiğ ister bir nebze kavurarak pişirebileceğinizi unutmayınız. Çiğ pişirecekseniz malzemelerinizi her zamanki gibi doğrayıp tencereye ilave ederek üstünü bir iki parmak geçecek kadar su koyarak işe başlayabilirsiniz. Eğer ben kavrulmuş severim diyorsanız normal tencerede pişirirken takip ettiğiniz sıraya uyunuz. Önce soğanları kavurun sonrasında diğer malzemeleri kavurun ve suyu ilave ediniz.

Kapağı da hemen açmaya çalışmamalısınız. Bu halde patlama riski olabilir.

Süre için eğer tencerenizin süre ayarı yoksa deneme yanılma ile zaman geçtikçe tencerenizi tanıyabilirsiniz.

Bu süre nihayetinde ateşin altını kısınız.

Genel açıdan 50 dakika ile 1 saat arasında bakliyatlarınız pişecektir. Süre ayarı kullandığınız bakliyata göre de değişebilir. Bazıları çabuk pişerken bazı bakliyatlar daha uzun zamanda pişer. Bundan dolayı 50 dakika sonuç kısmında ateşin altını kapatın. Tencere soğuyup buhar çıkınca kapağı kaldırıp bakınız. Gerekirse bir on dk kadar ama tekrar sıkıca kapağı kapamadan altı açık ateşte kaynatınız. Bu işlem yemeğinizin suyunun da koyulaşmasını ve kıvam almasını sağlayacaktır. Suyu güzelce azalmışsa bir nebze sıcak su ekleyip kaynatabilirsiniz. Her şeyi gayet güzelse tekrar kaynatmaya gerek yok.

 

Yemek kaynamaya başladığı zaman düdükten ses gelecektir. Ses gelince düdüğünü kapatınız.

Özelikle et ve bakliyat yemeklerini çok kısa zamanda pişirmenizi sağlayan düdüklü tencereyi kullanma önerileri:

Malzemeleri tencereye koyduktan sonra suyunuzu soğuk veyahut ılık koyabilirsiniz. Lakin çok su koymayınız. Üstünü bir iki parmak geçecek kadar yeterli olabilecektir.

Hepsinden önce kaynamaya başlayana kadar hava çıkışı için ateşin altı çok açık ve düdüğü de açık olsun.

Tüm malzemelerinizi koyduğunuzdan emin olunca sıra geldi tencerenizin kapağını kapatmaya. Son günlerde otomatik olan düdüklü tencereleri kapatmak gayet kolaydır. Klipsine göre değişik biçimlerde kapanan tencelerinizin kullanma kılavuzuna bakarak kapağını kapatınız.

 
 
 

Devam etmek için bir sonraki konumuz olan Buhar kazanlı ütü nedir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?