Buhar kazanlı ütü nedir?

Artık bildiğimiz üzere ütü yaparken buhar kullanımı giysilerimizdeki kırışıklıkları açmada önemli kabul edilen bir rol oynuyor. Ütüde...

 

Giydiğimiz kıyafetleri ne zaman ki soğuktan bir korunma aracı olmaktan çok kendimizi şık ve güzel hissetmek için bir aksesuar gibi düşünmeye başladık işte o zamandan başlayarak giysilerimizin kırışık olması bizi rahatsız etmeye başladı. Bu da ütünün icadına yol açtı. Öncelikle kömürlü ütüler, sonrasında elektrikli ütüler ve onunda sonrasında buharlı ütüler. Her biri bir öncekine göre ütü yapmamızı daha da kolaylaştırdı. Hala kırışık kıyafetleri en kolay ve en kısa zaman içinde ütülemenin peşindeyiz. Buharlı ütü tam işimizi güzelce kolaylaştırmıştı ki daha iyisi çıktı. Buhar kazanlı ütü!

Artık bildiğimiz üzere ütü yaparken buhar kullanımı giysilerimizdeki kırışıklıkları açmada önemli kabul edilen bir rol oynuyor. Ütüden çıkan basınçlı buhar ütünün sıcaklığıyla buluşunca kırışıklıklar büyük oranda yok oluyor.

Ek olarak buhar kazanlı ütülerin bağlı olduğu ayrı bir aparat olan su haznesinin büyük olması tek seferde 2 saate kadar kesintisiz yani ilave su eklemeksizin ütü yapmanızı sağlayacaktır. Bunun önemini açıklamak gerekirse küçük su hazneli ütülerin suyu kısa bir zaman içerisinde biteceğinden sık aralıklar ile su eklemek gerekir. Ütüyü fişten çıkarmadan su ekleyemeyeceğimizden her defasında ütünün ısı kaybetmesine ve buhar basıncının yükselmesi için belli bir zaman beklenmesine neden olur. Bu da bize hem zaman anlamında aynı zamanda para anlamında negatif etkileyecek bir durumdur.

 

Buhar kazanlı ütülerin temel özelliği buhar basınçları ve güçleridir. Bar ve gr/dakika olarak bu özellikler ölçülür. Bar buharın çıkış basıncıdır. Buhar kazanlı ütülerin buharlı ütülerden farkı ve artı özelliğinin başında bu basınç gücü gelir. Buhar kazanlı ütülerin buharlı ütülere göre kırışıklıkları gidermek için daha başarılı ve daha hızlı olmalarının nedeni de budur. Buhar kazanlı ütülerden arzulann verimi alabilmek için ütüdeki buhar basıncının 3.5 bar ve üstünde olması lazım.

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Koltuk kılıfı nasıl temizlenir? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?