Diş sızlamasına ne iyi gelir?

Dişinizde ağrı veya sızlama gibi şikayetleriniz var ise sorun daha da kötüleşmeden önce bir diş hekimine muayene olmak en iyisidir. B...

 

Duyarlı dişlerde sıkça görülebilen sızlama şikayeti, diş çürüklerinin de habercisi olabiliyor! Genel olarak, sıcak ve soğuk besinlerin tüketilmesi sırasında meydana gelen bu hal, yaşam kalitesini düşürebiliyor.

Neler yapılabilir?

Dişinizde ağrı veya sızlama gibi şikayetleriniz var ise sorun daha da kötüleşmeden önce bir diş hekimine muayene olmak en iyisidir. Bununla beraber türlü önlemler ve uygulamalar ile diş bakımınıza gereken özene göstererek, şikayetlerinizi azaltabilirsiniz.

Bitkisel çözümleri deneyin

1 çay kaşığı karbonatı yarım su bardağı ılık suyla karıştırıp gargara yapın.

Karanfil, kekik ya da susam tohumu yağlarından birini pamuğa döküp, sızlayan dişinize bastırarak birkaç dakika bekleyin.

1 çay kaşığı tuzu, bir çay kaşığı karabiber ile katıştırın. Az bir suyla macun durumuna getirdikten sonra sızlayan dişin üstüne yerleştirip on dk boyunca bekletin.

Bir diş sarımsağı ezerek, dişinize bastırarak birkaç dakika bekletin.

Bunları ihmal etmeyin!

Diş fırçanızı değiştirin. Sert ve yanlış fırçalama, diş minesine zarar veren uygulamaların başında yer bulur. Duyarlı dişleri fırçalarken kesinlikle yumuşak diş fırçalarını tercih edin ve çok yavaş bir biçimde fırçalamaya dikkatinizi açık tutun.

Diş gıcırdatma sorununuz var ise kesinlikle protez kullanın.

Şekerli ve asitli gıdalardan uzak durun.

Narin dişler için üretilmiş özel diş macunlarını kullanın. Bu diş macunları sinir uçlarını bloke ederek, karıncalanma, ağrı ve sızlama gibi şikayetlerin azaltılmasını sağlamaktadır.

 

Diş neden sızlar?

Dişin en üst tabakasına mine denilir. Bu tabakanın altında, kanallardan oluşan ve içerisinde sinirlerin olduğu, dentin tabakası yer bulur. Mine tabakasının türlü etkenler nihayetinde zarar görmesi nihayetinde, dentin tabakası açığa çıkar. Yanlış fırçalama, asitli gıdalar ve mikro organizmalar diş minesine zarar vermektedir. Sinir uçlarının hava ve besinler ile teması, dişlerde türlü şikayetlerin oluşmasına neden olur. Özel olarak sıcak ve soğuğa yüksek hassasiyet göstermektedir 

 
 
 

Devam etmek için bir sonraki konumuz olan Geniz akıntısına ne iyi gelir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?