Bahçe dekorasyonu nasıl yapılır?

Bahçemde neler yapabilirim derseniz işte öneriler; ...

 

Taze sebzeler ekebilir, meyve ağaçları dikebilir ve nefis rakı sofraları kurabilirsiniz. Bahçeyi dekore etmek güzel hobi olarak keyifli bir tercih olabilir.

Bahçemde neler yapabilirim derseniz işte öneriler; 

Küçük soda şişeleri ince bir halat vasıtasıyla biri birine bağlayıp bir yere asabilir ve sarkıt biçiminde mumluklar yapabilirsiniz.

Kullanılmayan fazla kumaş, boncuk, kurdeler gibi malzemelerden kolaylıkla rüzgar gülleri yapabilirsiniz.

Eğer toprak bir zemine sahipseniz buranın bir parçasını kendiniz için küçük tarla durumuna dönüştürebilirsiniz. Taze nane, fesleğen, dereotu, maydonoz, domates gibi nefis salatalar hazırlayacağınız sebzeler ve otlar ekebilir, taze taze kullanabilirsiniz.

Eğer koltuk veyahut divan çeşidi bir şey için ayıracağınız yeriniz var ise üstünden renkli tüller geçecek bir cibinlikle süsleyebilir, daha canlı bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Konserve kutularını delip mumluk yapabilirsiniz, yaz akşamları için keyifli ve loş bir ışık sağlamaktadır.

Eski ve demir bir kuş kafesini dekor olarak kullanabilirsiniz. İçine ekeceğiniz bir nebze çim zamanlar büyüyüp çok güzel bir görüntü yaratacaktır.

Ağaç feng shui felsefesindeki beş elementten biridir. Yaratıcılığı, doğumu, yenilenmeyi temsil eder. Bu nedenle toprak bir bahçeye sahipseniz muhakkak yöreye ve toprağa münasip ağaçlar dikin.

Türlü tatillerde topladığınız taşları rengârenk boyayarak bahçenizi neşelendirebilirsiniz. Kırmızı, beyaz ve siyah boyayla şirin bir uğur böceği ailesi yaratabilirsiniz.

 

Cam şişelerin dış bölgelerini boyayıp farklı figürler yaratabilirsiniz.

Ağaç dallarına renkli tüllerden ince şeritler yapıp asın, rüzgârda çok keyifli görünürler.

Eski ve tahta bir sandalyeyi boyayıp üstüne bir minder koyarak kediler için özel köşe yaratabilirsiniz.

Yemek masalarınızda da yeşilliği ve canlılığı yaşatmak istiyor iseniz fanus dekorlar (Terrarrium) yapabilirsiniz. Bunu yapmak için ihtiyacınız olan malzemelerin başında cam bir kap geliyor. Bu eski cam bir demlik, bir şarap kadehi veyahut kavanoz olabilir, veya başka bir kapalı cam eşya. Sonra çakıl taşı, akvaryum toprağı, kömür tozu ( akvaryum karbonu ) torf, normal toprak ve terrarrium için seçtiğiniz bir bitki gerekiyor. Nasıl yapıldığına gelecek olursak; sırası ile çakıl taşlarını, torfu, akvaryum toprağını, karbon ve normal toprağı cam kabınıza koyun, sonra da bitkinizi/çiçeğinizi ekin. Büyüdüğünde çok keyifli bir görüntü yaratacağına emin olabilirsiniz.

Kullanmadığınız mutfak eşyalarını atmayıp değerlendirmenin en kolay yolu bahçelerdir. Derinliği olan her kabı saksı olarak kullanabilirsiniz.

O sıkıcı kiremit rengi saksıları boyayıp daha renkli hale getirebilirsiniz.

 
 
 

İsterseniz bir sonraki makalemiz olan Saksı değişimi nasıl yapılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?