Sandalye minderi nasıl kaplanır?

Minderin üstündeki kumaş çıkınca yeni kumaş için ölçüm ve kesim işlemlerinin yapılmış olması gerekiyor. Sandalye minderi kaplama konu...

 

Büyük bir beğeni ile alınan sandalyeler kullanıldıktan sonra üstünde türlü eskimeler meydana gelebilmektedir. Veya sandalyesinin modelinden hoşlanan ama minderlerinin renginden hoşlanmayan kişilerin akıllarında yer eden en büyük sorulardan bir tanesi sandalye minderi kaplama.

Minderin üstündeki kumaş çıkınca yeni kumaş için ölçüm ve kesim işlemlerinin yapılmış olması gerekiyor. Sandalye minderi kaplama konusunda maksimum dikkatli olunması gerekli olan şey, doğru ölçüm. Eğer ki minderin süngeri de eskimişse yine minderin altındaki tahtaya göre sünger kesimi yapılmalıdır. Sünger özel yapıştırıcı ile yapıştırıldıktan sonra sıra kumaşın üstüne kaplanmasına geliyor. Düz zeminde yapılacak kaplama işleminde azami dikkatli olunması gerekli olan şeylerden bir tanesi, minderin üst tarafında hiçbir biçimde potluk oluşmaması. Gergin bir biçimde yapılacak kaplama işleminde yine öncesinde olduğu gibi zımba kullanılması en doğrusu olabilecektir.

Kimselerin pek çoğu bu işlemin zor olacağını düşünür ve sandalyelerini mobilyacılara göndererek sandalye minderi kaplama için bütün işi onlara bırakır. Halbuki sandalye minderi kaplamak çok kolaydır. Yapılacak bir iki inceleme devamında insanlar kendi başlarına gönül rahatlığı ile kaplama işlemini yapabilecektir. Bunu yapmak için hepsinden önce sandalyenin eğer çıkıyorsa minder kısmının çıkartılması gerekiyor. Daha sonra minderin üstünde yer bulan kumaş, buradan çıkartılır. Genel açıdan bu kumaşlar zımba ile minderin üstüne tutturulmuştur, dolaylı olarak çıkartılması kolaydır.

 

Berjer tarzı mobilyalarda sandalye minderi kaplaması yapılacağı zaman ise işler çok çok kolay. Berjerin minderinin üst tarafında yer bulan kumaş gayet kolay bir biçimde sökülebiliyor. Kumaşı minderin üzerine koyduktan sonra hepsinden önce oturtma işlemlerini yapmak gerekiyor. Bunun sonra belirtilmiş yerler dikkatli biçimde zımbalanmalı. Fakat minderi kaplarken kesinlikle köşelere dikkati açmak gerekiyor. Ön tarafı zımbalamaya başlayınca yana doğru gelirken fazlalığın dikkatli halde katlanması büyük bir önem taşıyor. Önden başlamak suretiyle sırayla yanda ve arkada zımbalama işlemlerinin yapılmış olması gerekmektedir. 4 tarafın zımbalanması devamında ise geride alttaki fazlalıklar kalıyor. Bunları makasla kesebileceğiniz gibi arzu ederseniz makasla da tıraşlama ismiyle anılan işlemi de yapabilirsiniz ve böylelikle kendi kendinize en güzel kumaşlarla kaplama işlemlerini yapmış olabilirsiniz. 

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Küçük banyo nasıl dekore edilir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?