Bebeklere kayısı püreli muhallebi nasıl yapılır?

Kayısılar tam olarak yıkanmasının sonrasında tercihen buharda pişirilir. Eğer buharda pişirilme şansı yoksa az su içerisinde pişmeler...

 

Bebek gelişiminin ilk 6 ayı hayatın geri kalanını da şekillendireceği için bu dönem beslenmesi son derece önemlidir ve ilk 6 ay bir bebek kesintisiz anne sütüyle beslenmelidir. 6 ayın dolmasıyla birlikte uzmanların önerisi ek gıdalara geçişin olması ama takip eden süreçte anne sütü alımının 2 yaşına kadar devam etmesi yönündedir. Anne sütünün belli sebeplerle yetersiz kalması halinde 4. ayla birlikte bebek ek gıdalarla tanışabilir.

Kayısı Püreli Muhallebi Yapımı

Kayısılar tam olarak yıkanmasının sonrasında tercihen buharda pişirilir. Eğer buharda pişirilme şansı yoksa az su içerisinde pişmeleri sağlanmaktadır. Pişen kayısılar ezilerek püre durumuna getirilir. Böylelikle kabuklarından da ayrılmış olur. Püre kayısılar soğumaya bırakılırken küçük kapta 2 yemek kaşığı pirinç unu bir nebze su ile pişirilir. Pişirme kısmında pirinç ununun topak topak olmaması için devamlı karıştırılması şarttır. Buna ek olarak kısık ateş tercih edilmelidir.

Püf Noktaları

Kayısının bebeklere türlü yollarla verilmesi mümkündür. Bir yaz meyvesi olan kayısı yalnız olarak meyve olarak verilebileceği gibi muhallebisi hazırlanarak da verilebilir. Kayısılı muhallebi hazırlamak için olgunlaşmış kayısılar seçilir. Olgunlaşmış meyveler daima daha tatlıdır. Bu neden ile olgunlaşmış olanlar tercih edilmelidir.

Pirinç ununun kıvamının çok koyu olmaması gerekmektedir. Su eklerken bu kural göz önünde olmalıdır. Pirinç unu da pişince püre durumuna getirilmiş kayısılar ile karıştırılır. Böylelikle kayısı püreli muhallebi minik bebek için kullanıma hazır duruma gelir.

 

Yetişkinlerle birlikte bebekler için de bağırsak hareketliliğini desteklemesi açısından önemli görülen bir yere sahip olan kayısı tadının da güzelliğiyle ek gıda devrinde bebekler tarafından reddedilmeden tüketilir.

 
 
 

Devam etmek için bir sonraki makalemiz olan Bebeklere elma püresi nasıl yapılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?