Türkiye'nin en iyi plajları

Yaz aylarının vazgeçilmezi denizlere ulaşım çok kolaydır. İstediğiniz her yerden gerek Akdeniz, gerek  Marmara gerekse Ege’de bulunan...

 

Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrilidir. Bu özelliği ile çokca doğal güzelliğe ev sahipliği yapar. Biz bu güzellikten çokca biçimde faydalanabiliriz. Yaz geldiği zaman serinlemek için kendimizi plajlara atmamız bu yöntemlerden yalnızca biridir.

Yaz aylarının vazgeçilmezi denizlere ulaşım çok kolaydır. İstediğiniz her yerden gerek Akdeniz, gerek  Marmara gerekse Ege’de bulunan plajlara çok kolay ulaşabilirsiniz. Rahatlamanız ve eğlenebilmeniz için bu bölgelerdeki doğal güzelliklerden faydalanmalısınız. Eğer kısa dönemlik kaçamaklar yapacaksanız bulunduğunuz yerlerdeki plajları tercih etmeniz sizin için stabil fayda sağlayacaktır. Fakat zamanınız var ise diğer bölgelerdeki plajları, doğal güzellikleri de ziyaret edebilirsiniz. Orada gideceğiniz yerden azami düzeyde faydalanmak için gideceğiniz yerin özelliklerini iyi bilmeniz gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse yelken sporu ile uğraşıyorsanız Alaçatı size iyi gelecektir. Lakin bronzlaşmak ve sıcağı iliklerinize kadar hissetmek istiyor iseniz Alaçatı’nın rüzgarı hoşunuza gitmeyebilir. Bunun yüzünden gitmek istediğiniz yerin güzelliğinin yanında hobilerinize de hitap etmesi  önemlidir.  Peki Türkiye’nin en iyi plajları  nerelerdir?

Çeşme Altınkum plajı ayrı bir yere sahiptr. Orada dinlenmek ister iseniz dinlenebilir. Eğlenmek ve partilere katılmak ister iseniz partilere katılabilirsiniz. Aileler için sıkılmadan gezilebilecek yerler olması ile birlikte gençler için sınırsız eğlence sunmaktadır. Turistleri çokça görebilirsiniz orada. Ek olarak gün batımında çokça fotoğraf çekip anı kaydedebilirsiniz.

 

Akvaryum Koyu size balıklarla yüzme imkanı sağlamaktadır. Bozcaada’dan kısa bir seyahatle ulaşabilirsiniz Akvaryum Koyu’na. Buranın doğal güzellikleri ve yapılanmaya kapalı olması sizi etkileyecektir.

Sessiz sakin ve günlük hayatın koşturacasından uzak bir yer  istiyorsanız Kelebekler Vadisi tam size göre. Ulaşımı Fethiye’den düzenlenen tekne turlarıyla sağlayabilirsiniz. Elektriğin ve otellerin olmadığı Kelebekler Vadisi’nde yalnızca kamp kurmaya izin verilir. Şurada doğanın güzelliklerinden sonsuz derecede faydalanabilirsiniz. Ailenizle veyahut arkadaşlarınızla gidebilirsiniz. Plajında turkuaz renginin hakim olması ve temizliğiyle hayran kalacaksınız.

Dalyan İztuzu ise tam bir doğal güzelliktir. Caretta caretta kaplumbağalarının merak ediyorsanız şurada bulabilirsiniz. Ek olarak İztuzu'ndaki mağaralar da ayrı bir güzelliktir. Ulaşımı Dalyan rıhtımından kalkan teknelerle sağlanmaktadır. Yapılanmaya kapalıdır. 5400 metrelik plajı çok harikadır. Bir tarafının tuzlu bir tarafının tatlı su olması ile size ilginç bir keşif sağlamaktadır.

Marmara bölümünde Ege’ye kıyısı olan Saros Körfezi de bu güzellikler arasındadır. Saros Körfezi’nin en güzel yanı hiçbir sunu müdahale gerektirmeksizin kendi kendini temizlemesidir. Ek olarak doğası ile rahatla deşarj olabilirsiniz. Civar şehirlerdeyseniz kısa kaçamaklar için burayı tercih edebilrisiniz.

 

Sörf yapmayı sevenler için Alaçatı vazgeçilmezdir.  Devamlı esen rüzgarı ve profesyonel sörf okulları ile sörfün tadına şurada varabilirsiniz. Doğası ve uzun plajı ile keyifli dakikalar sizi bekliyor.

Klopatra Plajı bu güzelliklerden biridir. Uzunluğu, kumu ve temizliğiyle burayı tercih edebilirsiniz. Avrupa Çevre Eğitim Vakfı’nca yürütülen Mavi Bayrak projesi dahilinde Mavi Bayrak kazanmıştır. Anlatılan efsanalere göre de Mısır kraliçesi Kleopatra Akdeniz’de çıktığı her sefer esnasında Alanya’ya uğrayıp Kleopatra plajında denize girermiş. Tüm gün yüzüp yorulduktan sonra da en iyi dinlenme yöntemi Kleopatra plajında güneşin o fevkalade batışını izlemektir. Bundandır ki güneşin batış saatlerinde Kleopatra plajında bir sürü insan vardır. Dünyanın en  uzun plajlarından biridir. Bunun yanı sıra kıyı boyunca tekneden paraşüt, jetski , deniz bisikleti gibi aktivitelerden yararlanabilirsiniz.

Gidenlerin orada bir ömür geçirebilirim dediği yer Gökova Akbük. Benzer zamanda Ege’nin gizli cenneti. Muğla'nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka Gökova, bir bölümünde Azmak Nehri, diğer yanındaGökova Körfezi ile açıkça cenneten bir köşedir. Ulaşımı biraz zahmetli olsa da bu körfeze ulaştığınıza değecek. Akbük plajını herkes çok beğenmekle birlikte doğasının bozulmaması için herkes mücadele etmelidir.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki makalemiz olan Artvin'de görülmesi gereken yerler adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?