Polimer mühendisliği nasıl bir bölümdür?

Bu bölümü bitirmiş olan insanların çalışma ortamları, Ar-Ge laboratuvarları, tesisler, depo ve atölye vb. gibi kapalı iş yeri ortamla...

 

İngilizce hazırlık eğitimi ile beraber 5 senelik bir lisans programıdır. Eğitimin ilk senesinde İngilizce hazırlık zorunludur. LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) puan türlerinden MF-4 puanı dikkate alınmak suretiyle öğrenci adaylar bu bölüme yerleştirilirler. Bu parça Türkiye’de yalnızca Yalova Üniversitesi’nde bulunmaktadır. Dünyada ise 75 üniversitede bulunmaktadır.

Bu bölümü bitirmiş olan insanların çalışma ortamları, Ar-Ge laboratuvarları, tesisler, depo ve atölye vb. gibi kapalı iş yeri ortamlarıdır. Çalışma olanakları ise hayli geniştir. Savunma ve silah sanayisinde, bina iç ve dış tesisatlarında, otomotiv, makine, tekstil sanayisinde, ambalajdan kozmetik sanayisine kadar uzanan bir çalışma alanı mevcuttur. Malzeme mühendisleri kendi istekleri dâhilinde, master ya da doktora yaparak okulda araştırma görevlisi olarakta kalabilirler.

Polimer mühendisliği plastik ve kauçukların üretim yöntemleri ile kimyevi ve fiziki özelliklerini inceleyen ve bu malzemelerin tasarımı, üretimi, karakterizasyonu, işlenmesi, geliştirilmesi, uygulanması, kalite kontrolü ve bu aşamalar esnasında oluşabilecek teknik aksaklıkların çözümü konusunda bilgili ve donanımlı kişiler yetiştiren bir disiplindir.

Bu bölüm mezunu olan öğrenciler "Malzeme Mühendisi" unvanına sahip olurlar. Polimer mühendisliği kısmını tercih edecek olan adaylar, fizik, kimya ve biyoloji alanlarına ilgi duyan ve bu konularda başarılı, sabırlı, titiz, sorumluluk sahibi, etkili iletişim kurabilen, iş planlaması ve uygulaması yapabilen, farklılaşan teknolojik ve sosyal gelişmelere kolay bir şekilde uyum sağlayıp takip eden, kimyevi maddelere karşı bir alerjisi olmayan kişiler olmalıdır.

 

Polimer mühendisliği kısmında öğrencilere verilen derslerden bazıları genel kimya, fizik, fiziko-kimya, organik kimya, diferansiyel denklemler, polimer mühendisliğine giriş, mühendislik mekaniği, polimer fiziği ve morfolojisi, termodinamik, polimer işleme, polimer reolojisi, plastik parça tasarımı ve mühendislik uygulamaları, elektrik ve elektroniğin temelleri, polimer karışımların hazırlanması, polimer kompozitler ve polimer kimyası gibi derslerdir. Ek olarak öğrencilerin hayli geniş seçmeli ders seçme imkânları bulunmaktadır. Öğrenciler ilgi duydukları konulara göre seçim yapabilirler. Öğrencilerin staj yapma zorunluluğu vardır.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği nasıl bir bölümdür? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?