Antep fıstığının faydaları

Kalp dostu olan Antep fıstığı, kalp hastalıklarını azaltır. Nerdeyse bir ilaç görevi görür. Antep fıstığı glikoz emilimini azalttığı ...

 

Türkiye’de çok sevilen ve çok tüketilen, tatlıları ama özel olarak ta baklavayı taçlandıran Antep fıstığı, diğer bir adıyla Şam fıstığı lezzetli olduğu kadar yararlı da. İşte Antep fıstığının faydaları…

Kalp dostu olan Antep fıstığı, kalp hastalıklarını azaltır. Nerdeyse bir ilaç görevi görür. Antep fıstığı glikoz emilimini azalttığı ve kan şekerinin yükselmesini önlediği için tıpkı kalp hastalarında olduğu gibi şeker hastaları için de ilaç görevi görür. Şeker hastaları Antep fıstığını kolayca tüketebilir.

Antep fıstığı besin değeri yüksek bir kuruyemiş. İçinde bol bol protein ve mineral barındıran Antep fıstığı, içeresinde kolestrol barındırmaz. Tersine kolestrolü düşürür. Ama kalorisi hayli yüksektir.

Bolca protein, vitamin ve fosfor içeren Antep fıstığının yüz gramı vücudumuzun bütün bu ihtiyaçlarını günlük olarak karşılayacaktır. Ek olarak vücudumuzun günlük yağ ihtiyacını karşılamak için de gün içerisinde on adet Antep fıstığı tüketilmesi yeterli olabilecektir.

Yararları saymakla bitmeyen bu kuruyemiş, cinsel gücü arttırıcı özelliğe de sahiptir. Bilhassa bal ile bir araya gelince afrodizyak etkisi daha da kuvvetli hale gelir.

Antep fıstığı E, B ve C vitaminlerine sahiptir. Bu vitaminlere sahip olduğu için da vücut direncini arttıran bir etkisi de vardır. Ayrıca hastalıkların sonrasında bünyenin eski direncine kavuşmasında ve daha kolay iyileşmesinde büyük rol oynadığı ispat edilmiştir.

 

Antep Fıstığı, soğuk ekim ve şubat ayları arasında devamlı karşılaşılan soğuk algınlığına karşı iyi gelmesinin peşi sıra akciğer iltihaplarını da temizler. Göğsü yumuşatıp, göğüs ağrılarını, rahatsızlıkları dindirir. Öksürüğün geçmesine de yardım eder. Ek olarak bu kuruyemiş ile yapılmış olan ev yapımı şurup da balgam söktürücü ve bronşite iyi gelen bir ilaçtır. Bunu yapmak için fıstık içleri dövülür. Sonrasında da su ve şeker ile karıştırılmak suretiyle tüketilir.

 
 
 

Devam etmek için bir sonraki konumuz olan Kerevizin faydaları nelerdir? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?