Katı meyve sıkacağı nasıl temizlenir?

 1. Temizleme işlemine başlamadan önce katı meyve sıkacağınızı kapatın, fişini prizden çekin ve filtre durana dek bekleyin....

 

Meyvelerin tüm durumunda konularak sularının alınabilmesi için kullanılan küçük ev aletlerinden biri olan katı meyve sıkacağı, doğal meyve suyu içmek isteyenler için en büyük yardımcılardan biri olmuştur. Meyve suyu içmenin keyfinin yanında temizlenmesi büyük uğraş isteyen katı meyve sıkacağının nasıl temizleneceğini adım adım inceleyelim.

 1. Temizleme işlemine başlamadan önce katı meyve sıkacağınızı kapatın, fişini prizden çekin ve filtre durana dek bekleyin.

 2. Katı meyve sıkacağının gövde bölgesinde bulunan kirli parçaları aşağıdaki sıra ile çıkarın:

Kilitleme mandalını açıp şeffaf filtre kapağını itici ile birlikte çıkarın.

Şeffaf filtre kapağını çıkardıktan sonra Posa kabını çıkarın.

Filtre kabı ile beraber filtreyi çıkarın.

 3. Havuç, turp, kivi, çilek vb. bazı yiyecekler plastiğin renginde değişikliğe neden olabilmektedir. Sıvı yağa daldırılmış bir bez yardımıyla renklenmiş plastiği silmeniz plastiğin eski rengini

 4. Katı meyve sıkacağının Gövde kısmını, nemli bezle silin ve sonrasında kurulayın. Katı meyve sıkacağını muhakkak suya sokmamalı ve aşındırıcı sert deterjanlar kullanmamalısınız. Aksi durumda gövde kısmının ciddi zararlar görmesine neden olabilirsiniz.

Diğer Parçalar

Sıcak sabunlu su ile yıkayın, sonrasında tüm parçaları kurutun. Parçaları bulaşık makinesinde yıkamayın.  Meyve suyu çıkış ağzı filtre kabı ile beraber olup sökülmez. Filtre kabının temizliğinde buna dikkatli olunması gerekir.

 

Filtre

Katı meyve sıkacağının filtresinin altında keskin bıçak uçları bulunmaktadır. Filtre temizliğinde, size verilen fırçayı kullanarak temizliği daha kolay yapabilirsiniz. Temizliğin sonrasında filtreyi tam olarak kurulamalısınız.

Filtredeki hasar belirtilerini düzenli halde kontrol edin. Eğer filtre zarar görmüşse muhakkak kullanmayın.

NOT: Filtrenin kolay temizlenebilmesi için temizliğin sıkma işleminden hemen sonra temizleme fırçası ile yapılmasını öneririz.

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Bebek yeleği nasıl örülür? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?