İncir nasıl kurutulur?

İncir kurutulduğunda besin değerlerini büyük oranda korur. Protein, vitamin ve mineraller bakımından gayet zengin bir besin olan inci...

 

Besinleri kurutma yöntemi yüzyıllardır kullanılan ve besinlerin uzun zaman saklanmasını sağlayan yöntemlerden birisidir. Kurutma yöntemi ile meyve ve sebzelerdeki su oranı %90’lardan %15’e kadar düşürülür. Böylelikle bakterilerin yaşaması için münasip olan bol sulu besin ortamı engellenir. Besin içeriği ile tam bir şifa kaynağı olan incir de en fazla kurutulmuş olan meyveler arasında yer bulur. Bu biçimde yazın daha fazla taze olarak tüketilen incir kurutularak yılın diğer gibi aylarda da kolaylıkla tüketilebilmektedir.

İncir Nasıl Kurutulur?

Faydaları Nelerdir?

İncir kurutulduğunda besin değerlerini büyük oranda korur. Protein, vitamin ve mineraller bakımından gayet zengin bir besin olan incir tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudumuzda hastalıklara karşı bir kalkan oluşturmaktadır. Kuru incirin özel olarak gribin önlenmesinde etkisi büyüktür. Buna ek olarak sindirim sistemini düzenleyici özelliğe de sahip olan kuru incir yüksek lif oranıyla kolesterolün dolaşım sistemine girmeden vücudumuzu terk etmesini sağlamaktadır.

İncir güneşte, güneş kolektörü sistemlerinde ve elektrikli meyve-sebze kurutma makinelerinde kurutulabilir. Güneşte kurutma yöntemi en fazla kullanılan yöntemdir.

İncirin içerdiği kalsiyum ve fosfor mineralleri de kemik gelişimi için hayli önemlidir. Ek olarak incirdeki benzaldehit adlı bir maddenin kanser hücrelerinin büyümesini engellediği bilinmektedir. 100 gram kuru incir tüketilmesi ile günlük kalsiyumun ihtiyacının %17'si, magnezyum ve demir ihtiyacının %30'u, fosfor ihtiyacının %20'si, B1 vitamini ihtiyacının %5'i ve B2 vitamini ihtiyacının da %4'ü karşılanmış olur.

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan İnci taşının özellikleri adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?