Cam nasıl temizlenir?

Çatı katı evlerde bulunan tavan pencerelerin temizliği, içeriden merdiven yardımıyla yapılabilse de dışarıdan silmek tehlikeli olabil...

 

Kullanım alanı hayli geniş olan camların temizliği inatçı lekelerle kaplanmaması için sürekli biçimde yapılmalıdır. Çocukların ya da evcil hayvanların bulunmuş olduğu evlerdeki camlarda parmak izleri ve lekeler kaçınılmazdır. Peki, bu temizlik nasıl yapılabilmektedir?

Çatı katı evlerde bulunan tavan pencerelerin temizliği, içeriden merdiven yardımıyla yapılabilse de dışarıdan silmek tehlikeli olabilir. Bu halde uzun temizlik sopaları kullanılabilmektedir. İş yerlerindeki cam cephelerin temizliği ise içeriden cam temizleyici spreylerle yapılabilmektedir. Ama dış cephe için profesyonel temizlik şirketleri ile anlaşma yapılmalıdır.

Şık ve zarif görünümü nedeniyle tercih edilen cam yüzeyli merdiven ve trabzanlar daha fazla toz ve kir tutar. Günlük temizlikte elektrikli süpürge ile süpürülmesi yeterli olabilir. Hafta içinde bir kez deterjanlı suyla silinip, kurulanması yeterlidir. Islak zemin kayganlaşacağından merdivenlerin, tam kuruması sağlanmalıdır.

Müstakil evlerde ve bürolarda kullanılan cam bölmeler için deterjanlı su veyahut sprey temizleyiciler kullanılabilmektedir. Camların lekeli kalmaması için en son kuru pamuklu bezle kurulanmalıdır.

Evlerde bulunan pencere, vitrin, sehpa camları ılık su dolu bir kova, temizlik süngeri, sıvı bulaşık deterjanı ve pamuklu bir kurulama bezi ile rahatça yapılabilmektedir. Deterjan suya koyularak köpürtülür. Sünger suya daldırılır ve camın her yeri temizlenir. En son yumuşak kurulama bezi ile ıslak yer kalmayacak biçimde kurulanır. Temizlik suyuna katılan bir parça tuz, camın parlamasını sağlayacaktır.

 

Cam duşakabinlerde şebeke suyundaki kireçten ötürü lekelenme olacağından duş sonrası kuru ve yumuşak bezle kurulanmalıdır. Banyonun devamlı hazır durumda kalması için her hafta temizliği yapılmalıdır. Duş esnasında buhar oluşumunun önlenmesi için temizleme suyuna bir nebze gliserin katılabilir.

 
 
 

İsterseniz bir sonraki konumuz olan Uhu lekesi kumaştan nasıl çıkar? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?