Tunik nasıl örülür?

Tunikleri türlü kumaşlarla hazırlenmış biçimde satın alabileceğiniz gibi kendiniz dekolayca örebilirsiniz. Bunu yapmak için bir nebze...

 

Kadınların vazgeçemediği üst kıyafetlerden biri olan tunik hem yaz hem kış mevsiminin etkili olduğu aylarda kullanılabilmekle beraber hem açık bayanların aynı zamanda tesettür giyimin bir parçası olması yönüyle gayet fazla rağbet görür.

Tunikleri türlü kumaşlarla hazırlenmış biçimde satın alabileceğiniz gibi kendiniz dekolayca örebilirsiniz. Bunu yapmak için bir nebze ipe, biraz da sabırlı olmaya ihtiaycınız olacak.

Tunik nasıl örülür?

Kollar için 15 çift başlamalısınız. 1 düz 1 ters 10 cm örün. Bundan sonra düz örgüyegeçin ve 2 sırada 1 adet ilmek arttırarak 20 çifte tamamlayın. Koltuk altına geldiğinizde 2-1 halinde kesin. Son olarak her sırada iki taraftan da 1’er eksilterek omuza ulaşın.

Tekrar ön kısma geldiğinizde orta kısımda yer bulan 8 çifti şişten çıkarın, 4 tanesi sağ tarafta olan çifti sol şişe, 4 tanesi sol tarafta olan çifti sağ şişe alın. Ardından hepsini birden hiç dokunmamış şişe alarak örün. Önde burma hali çıktığını göreceksiniz. 20 cm kadar örmeye devam edin. ölçüler averaj ölçülerdir, tuniği daha uzun ister iseniz kendinize göre uzatmalar yapabilirsiniz. Benzer burma şeklini 10 cm kadar tekrar örün. Artık yaka tarafına geldiniz. İlmekleri ortadan ikiye ayırın ve her sırada 1’er adet eksilterek 1 ters 1düz biçiminde 4 ilmek örün.

10 cm’lik lastik kısmı bittikten sonr 9 sıra çift düz örgü yapmalısınız. Daha sonrasında 2 sıra çift ters örgü yapın. Bu aşamayı tamamlayınca 8 sıra çift düz örgü yapıp 2 sıra çift ters örgü yapın. Bu biçimde ön kısmı örersiniz. Arka kısma geçtiğinizde 9 sıra çift ters 2 sıra çift düz, 8 sıra çift ters 2 sıra çift düz, 9 sıra çift ters örmeye devam edin. bu biçimde 10 m kadar örmeniz gerekmektedir.

 

Tuniğinizi düz olarak örebileceğiniz gibi modelli de yapabilirsiniz. Ön bölümünde burgu olan bir tunik yapmak ister iseniz 30 çift yaparak işe başlayın. 1 ters 1 düz yaparak 10 cm kadar lastik örün. İster iseniz lastiği az daha kalın yahut ince yapabilirsiniz. Bu bütünüyle sizin beğenilerinize kalmış.

Kolu kesmek için 2-1 halinde kesme işlemini yapın. Yaka tarafını da omuz bölümünü da 5 çift kalana kadar kesin.

 
 
 

Devam etmek için bir sonraki makalemiz olan Antep işi nasıl yapılır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?