Sinir krizi belirtileri
Oluşan ilgi ve istek kaybı kişide konsantre olamama sorununu yanında getirerek okuma, izleme, bir işi devamlı hale getirmede zorlanma...
Kişinin etrafında, aile veyahut iş hayatında aşırı derecede sinirlenme ve aşırı derecede strese maruz kalması sonucu vücutta meydana gelen bir dizi tepkime biçimine sinir krizi denir. Sinir krizinde vücudumuzun hayata, etrafına ve kendisine yaptığı bir tür meydan okuma durumu söz konusudur. Kişinin içerisinde bulunmuş olduğu yüksek stres durumu sinir krizine ana etkendir.
Sinir Krizi Sırasında
Oluşan ilgi ve istek kaybı kişide konsantre olamama sorununu yanında getirerek okuma, izleme, bir işi devamlı hale getirmede zorlanma ile sinir krizi başlar.
Sİnir krizi esnasında ve hemen öncesinde kişide sürekli ağlama krizileri olur ve yanında hayatında var olan herşeye karşı ilgi ve isteği tümüyle kaybettiğini ifade eder, bunu yaşar. Kişinin ağlama krizleriyle birlikte yüksek tansiyon ve kan basıncının artması durumu ilgili olabilir.
Sinir Krizi geçiren birini gördüğümüzde nasıl davranmalıyız?
Sinir Krizi geçiren birini gördüğümüzde hepsinden önce kişiye sırt üstü yatacak biçimde pozisyon aldırılır. Elleri avuç içleri yukarıya bakacak halde vücudunun yanına doğru getirilir. Ayaklarını yerden 30 cm olacak biçimde havada durması sağlanmaktadır. Kişinin durumu hakkında 112 aranarak bilgi verilmesi sağlanmaktadır.
Tedavisi Nasıldır ?
Kişi sorunun nedenine ve boyutuna göre kendisine özel psikolojik tedavi görmelidir. Sorunun çeşidine göre bu hastalık yalnızca terapiyle yahut ilaç tedavisiyle kısa zaman içinde atlatılmaktadır.
Sinir krizi, kişinin hayatının her hangi bir alanında aşırı derecede strese maruz kaldığı durumda meydana gelebilir. Kişinin yaşamında meydana gelen uyku düzeninin bozulması, ev yahut hava değişimi, arkadaş çevresinin farklılaşması, sevgiliden ayrılma, boşanma, aileden veyahut yakınlarından birinin hayatını kaybetmesi ile oluşan farklı yaşamsal olaylar gibi yas süreçleri, kişiyi sinir krizine götüren etkenler arasındadır. Bu duygudurumu kişinin beraberdinde İşini kaybetmesi ve maddi kayıplar gibi durumlarla karşılaşmasına neden olabilir. Sinir Krizi vücutsal tepkimelerin yaşamsal süreçlerine karşı yarattığı basit bir tepkime yöntemidir. Sinir krizini geçiren kişide sinir krizinin öncesinde ve esnasında vücudunda bir grup tepkimeler ortaya çıkar. Sinir krizi, hem fizyolojik aynı zamanda psikolojik rahatsızlıklara yol açabilir. Kimseden kişiye değişik belirtiler gösterebilir.
Sinir Krizi Öncesinde
Kişide sık sıkı ağlama krizilerinden oluşan nöbetler oluşabilir sonrasında iştah kaybı ,uyku bozukluklukları gibi tepkimeler siniri krizinin sinyallerini göstermektedir.
Sinir krizi öncesinde özel olarak kişide büyük oranda hayata, kendine ve etrafına karşı şevk ve ilgi kaybı oluşur. Kişide artık giyinmek, yaşamak, uyumak, işe gitmek gibi var olan rutinlerini devam ettirmede sıkıntılar ortaya çıkmaya başlar.