Siğil neden olur?

Siğillerin oluşmasına neden olan virüsler bulaşıcı özellik gösteren virüslerdendir. Bir kimseden başka bir kişiye kolay bir şekilde g...

 

İyi huylu deri kabartıları olan siğiller, cildin üst tabakasına virüslerin yerleşmesi sonucu oluşur. Siğillerin oluşmasına neden olan virüslere "HPV" adı verilir. Cildin üst tabakasında rastlanan siğiller, virütük türden bir deri hastalığıdır. Siğiller çoğunlukla, cildimizde bir kesik yahut yaralanma olduğunda HPV virüsünün vücudumuza yerleşmesi sonucu meydana gelir. Vücudumuza giren bu virüs girdiği noktadaki hücrelerin yapısını bozarak normal seyirde ilerlemeyi bozar ve hücrenin kontrolsüz biçimde çoğalmasına neden olur. Bu ifadeden de anlaşıldığı gibi siğiller iyi huylu ve küçük birer tümördür.

Siğillerin oluşmasına neden olan virüsler bulaşıcı özellik gösteren virüslerdendir. Bir kimseden başka bir kişiye kolay bir şekilde geçebildiği gibi vücudumuzun bir kısmından başka bir kısmına de kolay bir biçimde sıçrayıp yayılabilir. Siğillerin bulaşma şeklidirekt temas şeklindedir. Bu bulaşma şeklinin dışında ortak kullanılan eşyalardan da bulaşabilir. Örnek verirsek havlu veyahut terlik gibi. Bireysel eşyaların kullanımıyla bulaşmasının dışında havuz ve hamam gibi ortamlar bu tarz hastalıkların bulaşmasına meyilli ortamlardır. Deride oluşmuş yara veyahut çatlaklar virüslerin çoğalması için en ideal bölgedir.

Siğiller cilt hastalıkları arasında sık görülebilen türlerdendir. Görüntü itibarı ile güzel olmasalar da bir ağrı yahut acı vermezler. Bu anlamda zararsız yapıdadırlar.

 

Siğiller yetişkinlerde görüldüğü gibi çocuklarda da görülebilmektedir. Fakat çocuklarda görülebilen siğiiler yetişkinlere bulaşmaz. Bunun sebebi de yetişkinlerin çocuklardaki virüse karşı daha önce bağışıklık kazanmış olmalarıdır.

Siğil virüsü vücudumuza girer girmez belirmez. Ortaya çıkışı haftaları alabilir. Siğiller her insanda görülebilen bir rahatsızlık değildir. Bunun sebebi ise her bünyenin virüslere karşı farkıl bir direnç göstermesidir. Bağışıklık sistemi güçlü olan kişiler bu virüsü almış olsalar bile virüs çoğalacak ortamı bu bünyelerde bulamaz. Tırnak yeme alışkanlığı deri bütünlüğüne zarar veren bir alışkanlık olup siğillerin bulaşması için münasip ortamı hazırlamaları sebebi ile tehlike teşkil eden bir durumdur. Tırnak yeme alışkanlığına sahip çocuklarda siğil görülme olasılığı daha yüksektir. Bunun yanı sıra bağışıklık sistemi zayıf çocuklar, diğer çocklara göre risk altındadır.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki makalemiz olan Et beni tedavisi adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?