Röfle nasıl kapatılır?

Röfle uygulanırken oryal adı verilen mavi açıcı toz kullanılarak saç 4- 5 ton açılır ve bu yüzden kızıl pigmentlerini kaybeder. Her s...

 

Röfleli saç boyanırken, röflelerin yeşermemesi veyahut gri bir renk almaması için dikkatli olunması gerekli olan hususlar vardır. Öncelikle röfleli saç kumrala boyanırken, röflelerin yeşile dönmesi veya küllü renklere boyanırken griye dönmesi durumunun nedenlerini açıklayalım;

Röfle uygulanırken oryal adı verilen mavi açıcı toz kullanılarak saç 4- 5 ton açılır ve bu yüzden kızıl pigmentlerini kaybeder. Her saçta doğal olarak bulunan bu kızıl pigmentlerin eksikliği, uygulanan boya renginin orijinal durumu ile yansımamasına neden olur. Yapılması gerekli olan bu kızıl pigmentleri tekrar saça yüklemektir.

Astar boya işlemi vesilesiyle röfleler kapatılarak istenen renkteki boyama işlemi, saçın röfleli kısımlarında istenmeyen renkler oluşmadan uygulanabilir.

Kızıl pigmentlerin saça tekrar kazandırılması işlemine, astar boya ya da cila denir. Halk arasında sulu saç boyası da denmektedir. Bu işlem uygulama açısından çok kolay bir işlem olmasına rağmen bazı detaylara dikkat etmek istenmeyen sonuçlar elde etmemek için çok önemlidir. Astar boya işleminden önce dikkat edilmesi gerekenler şunlardır

Saçın röfleli bölümleri çok yıpranmış ise boya tutmayacak ve akacaktır.

Saça uygulanmak istenen boyanın tonuna dikkat edilmelidir. Örnek verirsek saça uygulanacak renk röflesiz yerler ile benzer koyuluktaysa saçta renk dalgalanmaları olmaması açısından astar boya işlemi röflesiz renge yakın bir kızıl boya kullanılarak yapılmalıdır. Lakin uygulanmak istenen boya saçın röflesiz yerler hariç var olan renginden daha açıksa veya açık karamel gibi açık tonlarda ise daha açık kızıllar ayrıca bakır boyalar ile astar boya yapılmalıdır.

 

Çok koyu bir kızıl boya astar boya işleminde kullanılır ise istenilenden fazla kızıl yükleme yapılacağından saç hem koyulaşabilir aynı zamanda yapılacak boyama işleminin sonrasında kızıllar kendini belli ederek renk dalgalanmalarına sebeb olabilir.

Astar boya işlemi için, münasip tonlarda seçilen kızıl boyadan saçın uzunluğuna göre az bir nebze boya sıkılır ve üstünde yine normal zamanda az bir nebze oksidan eklenmektedir. Boyanın seyreltilmesi için su eklenmek suretiyle sulu ve çorba kıvamında bir boya hazırlanır. Özel olarak saçın röfleli bölümlerine boyama setinde ve ya banyoda uygulanan bu boya 3- beş dk sonra şampuan kullanmadan durulanır ve üzerine istenen boyama işlemi uygulanmaktadır. Saçınız omuzlarınızı geçmiyorsa ve çok gür değilse bir veya iki tatlı kaşığı kızıl boya ve bu ölçüde veya çok az bir farkla oksidan eklenmiş karışıma su karıştırılarak hazırlanan astar boya sizin için yeterli olabilecektir.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan Jöle saç döker mi? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?