Lastik nasıl uzun ömürlü kullanılır?
Ek olarak daha sağlıklı yol tutuş için lastiklerimizi mevsimine göre değiştirmeliyiz. Peki lastik değiştirdikten sonra nasıl saklarsa...
Araç sahiplerinin bakımına en fazla dikkatini açması gerekli olan şeylerden biri lastiklerdir. Araç lastiklerini aracın üzerindeyken ve çıkardıktan sonra değişik koruma yolları vardır.
Mevsime göre değişik tip lastikler
Ek olarak daha sağlıklı yol tutuş için lastiklerimizi mevsimine göre değiştirmeliyiz. Peki lastik değiştirdikten sonra nasıl saklarsak daha iyi olur?
Sakladığımız lastikler sürekli serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmeli. Lastikler açık alanda saklanıyorsa, brandayla örtülerek yağmur ve diğer dış etkenlere karşı da korunmalı. Ek olarak lastiklerimizin güneş ışığı ve diğer yapay ışıklardan korunması da önemli.
Lastikleri saklarken, zemine sıfır olmayacak halde raflara dikey konumda yerleştirmek ve ara ara yerlerini değiştirmek önemlidir. Ek olarak sakladığımız mekanın sıcaklığı da 35 derecenin üstünde olmamalıdır. Sakladığımız yerin konumuna göre (Toz, duman) lastikleri poşet kullanılarak örtebiliriz.
Lastiklerin hayatımız için pek önemli olduğunu unutmamalı ve onları olabildiği miktardai olabildiği ölçüde yıpranmadan kullanmaya dikkat etmeliyiz. Özel olarak yaz gibi aylarda aşırı sıcak havada yola çıkmaktan kaçınmak lastiklerin daha az yıpranmasına yardımcı olmaktadır. Tersi durumunda kızgın asfalt aracımızın lastiklerine ciddi zarar verecektir. Zaten sıcak olan yüzeye bir de hızla birlikte sürtünme kuvveti binince lastikler ne kadar kaliteli olursa olsun yıpranır.
Gaz-debriyaj dengesine dikkat
Lastiklerimizin daha uzun ömürlü olması için arabayı ilk kaldırışta pati çekmekten kaçınmalıyız. Gaz ve debriyaj arasındaki dengeyi sağlayarak aracı düzgün kaldırabiliriz. Buna kavrama denir. Kavramayı ne kadar doğru yaparsak aracımız pati çekmekten uzaklaşır ve sakin bir biçimde yola koyulur. Her pati çekişte araç lastiklerimiz birazcık daha zedelenir ve tehlikeli bir duruma gelir.
Bilhassa gençlerin meraklı olduğu drift, yani kaydırma işinden muhakkak uzak durmak gerekmektedir. Virajlarda el freni kullanarak aracı döndürmek lastiklere büyük zarar vermektedir. Gün geçtikçe eriyen lastikler, oto sanayi jargonunda 'kabak' diye tabir edilen kıvama geldiği zaman hayli sağlıksız hallere yol açabilir.
Eriyen lastikler fren yapma anında istenen verimi sağlamaz ve en ufak bir yağmurda hassaten yokuş yukarı çıkarken büyük sorun çıkarır. O yüzden lastiklerimizi korumaya dikkat etmeliyiz.