Depresyon nasıl geçer?

Çağımızın meşhur hastalıklarından biri de depresyon. Depresyonun bir teknik çözümü, bir de manevi çözümü var...

 
Depresyon hafife alınmaması gereken bir ruh sağlığı sorunudur. Son zamanlarda adı sıkça duyulan bir rahatsızlık olmakla birlikte depresyon hakkında birçok yanlış bilgi bulunmakta ve depresyon hastalığı çok az tanınmaktadır. Bu hastalığa yakalanan kişilerin merak ettikleri en önemli konu depresyon nasıl geçer? sorusudur.

Depresyon kişilerin sosyal yaşamını ve kişilik özelliklerini etkileyen çok yönlü bir hastalıktır. Hastalığın seyri sırasında hastalar yaşadıkları duygusal etkilerin dışında, bedensel yönden ve biyolojik olarak farklı etkilere maruz kalmaktadır. Bu hastalıkta kişileri günlük yaşantılarında hissettikleri iç sıkıntısından kurtarmak oldukça önemlidir.

Günümüz şartlarında her insanın yaşımdan birkaç gün zevk almadığı dönemler olabilir. Ancak depresyon söz konusu olduğunda hastalar en az 2 hafta süreyle ruhsal çöküntü yaşamaktadır.

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Ruhsal hastalıklar söz konusu olduğunda teşhis koyabilmek için hastanın gösterdiği belirtiler oldukça önemlidir. Bu sebeple depresyon belirtileri nelerdir? sorusu, depresyona yakalandığını düşünen kişiler için sorulması gereken ilk sorudur. Depresyon belirtileri genel olarak; bıkkınlık, yaşamdan zevk almama, hemen sıkılma, kötümser duygulardır. Bununla birlikte daha şiddetli vakalarda; iştahsızlık veya iştahın artması, sinir krizleri, fiziksel rahatsızlıklar, ağlama nöbetleri gibi tesirler görülebilir. Bazı vakalarda daha belirgin semptomlar görülürken, diğer hastalarda belirtiler hafif olabilmektedir.

 

Depresyon Tedavi Yöntemleri

Depresyon nasıl tedavi edilir diye düşünecek olursak, genel olarak kişinin sosyal ve biyolojik bakımdan normal hale dönebilmesi için uygulanan bazı teknikler vardır diyebiliriz. Depresyon tedavilerinde iki etkenden söz edilebilir. Bunlar, bireysel ya da grup düzeyinde psikoterapi ilişkisi kurarak gerçekleştirilen tedaviler ve yapılan psikoterapileri desteklemek için uygulanan ilaç tedavisidir.

Terapi sürecinde gerekli görülmezse ilaç tedavisi uygulanmaz. Psikoterapi tedavilerinin depresyon hastaları üzerindeki etkisi kanıtlanmıştır. Bu tedavi yöntemi hastaların duygular ve düşünce alışkanlıklarında yönetim, eğitim beceresi kazanmasına yöneliktir. İlaç tedavisinde ise sonuç alabilmek için ilacın en az 3 hafta süreyle kullanılması gerekmektedir. Depresyon tedavisi yapılırken hastalığın nüksetmemesi için ilaçların 6 ay ile 2 yıl arasında kullanımının sürdürülmesi tavsiye edilmektedir.

NedirNasılNeden.com özel tavsiyesi

Depresyonun gerçek tedavisi sevgidir. Sevgi olmadan hiçbir hastalığın iyileşmesi mümkün değildir. İnsanlar birbirlerini sevmedikleri sürece de depresyona ilaç ve benzeri çözümler asla fayda etmeyecektir. Bir süre ilaç tedavisinin faydalı olduğu görülse de, yine eski sonuca dönüleceği birçok insanda görülebilen bir sonuçtur. İnsan Allah'a olan yakınlığı derecesinde bu hastalıktan kurtulabilir. Her şeyi Allah'ın yarattığını ve başına gelen (kötü gibi gözüken) ne varsa, aslında hepsinin kendi imtihanının bir parçası olduğunu bilirse, kişi daha rahat bir yaşam sürecektir. Allah kendisine yakın olan ve onu kalpten seven kullarını dünyada da güzel bir hayatla yaşatacağını kutsal kitaplarda vaat etmiştir.

 
 
 
 

Bilginizi arttırmak için bir sonraki konumuz olan Egzama nedir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?