Kapı nasıl boyanır ?

Bilhassa iç mekan kapısı olarak kullanılabilen ahşap Amerikan panel kapıların boyanması daire kapılarına göre daha kolaydır. Ağaç mal...

 

Kapı evlere ve odalara girip çıkmak için kullanılan mekanın en temel öğesidir. Mekanın içerisinden ve dışından görünebildiği için estetik görünümü son derece önemlidir. Kapıların hangi mekanda kullanılmış olduğu ve çeşidine göre değişik görsel seçenekler mevcuttur. Kapıların yenilenmesi için tek seçenek yeni kapı satın alıp uygulamak değildir. Kapıların yenilenebilmesi için boya da uygulanabilir. 

Bilhassa iç mekan kapısı olarak kullanılabilen ahşap Amerikan panel kapıların boyanması daire kapılarına göre daha kolaydır. Ağaç malzemeden üretildiği için bu tür kapıları boyama özelliği olan boya çeşitleri piyasada bolca bulunur. Amerikan panel kapılar önce akrilik boya devamında vernik uygulayarak, yağlı boya uygulayarak veya sprey boyayla kolay bir biçimde boyanabilmektedir. Boyama devamında mekana hava aldırarak kapılar kurumaya bırakılmalıdır. 

Kapı boyama sırasında kullanılan teknik ne olursa olsun boyanın istenilmeyen yüzeylere uygulanılmasından kaçınılmalıdır. Eğer bu biçimde istenilmeyen bir hal ortaya çıkarsa alt yüzeye zarar vermeden münasip tinerle temizlenmelidir. Boyama yapılırken fırça kullanılmış olduğu durumda fırçalar kullanımdan sonra münasip maddelerle temizlenmelidir. Kapı boyama işlemi yapacak kişi boyamaya başlamadan önce bu konuda tecrübeli birine danışmalıdır. 

Çelik veyahut metal daire kapılarının boyama işlemi öncesinde kapıda meydana gelebilecek oksitlenmenin temizlenebilmesi için zımpara işlemi uygulanmalıdır. Daha sonrasında çelik yahut metal malzeme boyama özelliği olan boyalarla estetik bir görüntü oluşturabilecek halde boyanmalıdır. Oto sanayinde kullanılan püskürtmeli sentetik boyalar da bu tür kapıları boyamak için kullanılabilmektedir 

 
 
 
 

Bilginizi arttırmak için bir sonraki konumuz olan Çamaşır makinesi neden kirli yıkar? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?