Silikon yapıştırıcı nasıl çıkar?

:...

 

Evinizin yüzeyinden yeni yapıştırıcıyla değiştirmek için silikon yapıştırıcıları çıkarmak her iki ile üç senede bir yapılması gereken rutin bir iştir. Silikonu seramik, karo, formika, cam yahut camelyaf gibi yüzeylere zarar vermeden çıkarmak önemlidir. Münasip araçları kullanmak bu iş gayet kolay hale getirir.

Eski bir bez

Yumuşak bulaşık süngeri

Madeni ispirto (neft yağı)

Cımbız

Diş fırçası

Jilet

Malzemeler

:

Talimatlar

:

Üstünde çalıştığınız yüzeyi çizmemeye dikkat göstererek, bir jilet kullanılarak silikon yapıştırıcıyı olabildiğince çıkarın. Eğer silikon iki dik yüzey arasında bulunan bir boşluğu dolduruyorsa, jileti her iki yandan da şerit biçiminde aşağı geçirerek silikonu boşluktan çıkarın ve artıkları soyun. Zor ulaşılabilecek köşelerdeki küçük parçaları almak için cımbız kullanın.

Görünmeyen bir alanda, mineral ispirtoları deneme yoluyla, yüzeyde renk değişimi yapıp yapmadığına bakın. Koruyucu eldiven ve bir yüz maskesi takın. Silikonun kalan parçalarını da çıkarmak için neft yağını kullanın.

Bir diş fırçası vasıtasıyla kalan silikona ispirto sürün. Birkaç dakika bekletince silikonu yumuşan bir bulaşık süngeriyle silin. Silikon tümüyle çıkıncaya kadar işlemi tekrarlayın. 

Yumuşak, kumaş bir bez yahut havlu ile yüzeyi güzelce temizleyin. Neft yağının yüzeyde bir iz bırakmaması için uygun temizleyici kullanın. Kalan ispirto, kumaş ve diş fırçasını çöpe atın.

 

Yüzeye yeni kat silikon çekmeden önce tam olarak kurumasını bekleyin. Silikonun sık değiştirilmesi gerekiyorsa, yüzeydeki çatlakları silikonun değiştirilmesini kolaylaştıracak katı ve sert bir dolgu macunu ile doldurabilirsiniz. Kullandığınız bir macunun üstüne silikon yapıştırmadan önce tümüyle sertleşmesini bekleyin.

İpucu ve Uyarılar

İspirtoları yalnızca iyi havalandırılan bir alanda ve açık bir alev ya da kıvılcıma maruz bırakmadan kullanmaya .

İspirtoların zarar verebileceği sert plastik yahut boyalı yüzeyler için (örnek verilecek olursa, araba) çok yumuşak bez ile alkol kullanabilirsiniz.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan Süet kumaşın rengi nasıl değiştirilir? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?