Parafinle bakım nasıl yapılır?

Parafin bakımı yapılacak bölüm hepsinden önce daha iyi sonuç alabilmek için bir krem kullanılarak nemlendirilir ve peeling uygulaması...

 

Cilt bakımı kadınların nerdeyse vazgeçilmezler listesinde ilk sıralarda yer alır. Bakımlı görünmek, yaşlanmayı geciktirmek, kendini daha iyi ve zinde hissetmek derken biri birinden değişik bakım ürünleri ile kadınların hayatında yer bulan cilt bakımı, kadınları mutlu etmek için de birebir denilebilir. Cilt bakımı için hayli tercih edilen parafin ise son günlerde çok popüler.

Parafin bakımı yapılacak bölüm hepsinden önce daha iyi sonuç alabilmek için bir krem kullanılarak nemlendirilir ve peeling uygulaması yapılmaktadır. Ilık suyla güzelce durulandıktan sonra parafin suyuna bandırılıp çıkarılır. Sıcak tutulması gerektiğinden bir poşet vasıtasıyla sarılır ve üstüne pamuklu havlu sıkıca kapatılarak 15 dk bekletilince poşet sıyrılarak bölgeden çıkarılır. Son olarak parafinin daha iyi sonuç vermesi ve kalıcı olabilmesi için parafin sonrası krem masaj kullanılarak kısma uygulanarak işlem son bulur.

Parafin uygulaması bilhassa kış mevsiminin etkili olduğu aylarda haftalık olarak yapılabilmektedir. Ama cilt sorunu olan kişilere (egzama, mantar, kesik, yara vb.) muhakkak yapılmaması önerilmektedir.

Parafin; doymuş karbonhidrata verilen addır ve kuaförlerde, güzellik merkezlerinde el ve ayak bakımlarında yaygın olarak kullanılabilen bir üründür.

Parafinin hassaten ilerleyen yaşla beraber yıpranan derinin onarılmasında pozitif sonuçlar doğurduğu test edilerek onaylanmıştır. Parafinin özü mumdan ve bütünüyle doğadan elde edilen vitaminlerden oluşur. En önemli olanı içerisinde hiçbir kimyevi madde taşımamaktadır.

 

Parafin konusunda dikkatli olunması gerekli olan bir husus da şudur ki, her ne kadar cilt bakımında çok miktarda faydası bulunsa da gıda alanında özel olarak meyvelerin daha parlak görünmesi için kullanılan parafinden kaçınılmalıdır.

Eğer cilt çok kuru değilse parafinin etkisi bir hafta sürer lakin kuru ise iki gün sonra parafinin etkisi azalır. Bu nedenle düzenli bir biçimde parafin uygulaması yapılmalıdır. Parafin el, ayak bakımlarında uygulanabileceği gibi toksinleri atma özelliği olduğundan ötürü zayıflama amacıyla da kullanılabilmektedir. Uzman doktorlarca fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde yaşam kalitesini yükseltmek için ve bel, boyun, eklem ağrılarının giderilmesi için, beyin kanaması, beyin kanamasına bağlı oluşan felçlik durumları, fıtık tedavileri de dahil olmak üzere hastaların daha rahat yaşam sürmelerini sağlayabilmek adına sürekli kullanılmış olduğu görülür.

 
 
 

Bilginizi arttırmak için bir sonraki konumuz olan Epilasyon türleri nelerdir? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?